Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului
RomBel - Romani in Belgia - Comunitatea Romanilor din Belgia

Posibilitati de finantare nerambursabile in Romania – in mediul rural (comune, sate)

Email Imprimare PDF
RomBel in colaborare cu ADDVANCES Group initiaza o serie de articole dedicate oportunitatilor de finantare in Romania si Belgia.

In acest prim articol prezentam un centralizator de posibilitati de finantare, din fonduri europene, pentru mediul privat (firme, persoane fizice autorizate, persoane fizice) in mediul rural din Romania. Una din distinctiile foarte importante ale programelor de finantare nerambursabile din Romania este legata de locul in care se face investitia: mediul rural (comune, sate) sau mediul urban (orase).

In aproximativ 2 luni (septembrie-octombrie 2014) vor incepe primele lansari de programe de finantare in Romania. Fiecare dintre aceste programe le vom prezenta in articole succesive cu detalierea conditiilor. E bine intai sa stim ce am putea accesa.

M01 - Acțiunile privind transferul de cunoştinţe şi acţiuni de informare
•       Sub-măsura 1.1. „Sprijin pentru formarea profesională şi dobândirea de competenţe”
•       Sub-măsura 1.2. „Sprijin pentru activităţi demonstrative şi de informare”
Citeşte mai mult...
 

Noi criterii pentru procedura de naturalizare

Email Imprimare PDF

O modalitate de a dobândi naţionalitatea belgiană este procedura de naturalizare. Naturalizare este o concesiune  acordată de Camera Reprezentanţilor. Spre deosebire de procedura de declarare sau de alegerea obişnuită a naţionalităţii, în acest caz, străinii nu au dreptul la cetăţenie belgiană, însă Camera le poate acorda cetăţenia belgiană ca o concesie.

Citeşte mai mult...
 

Un nou curs de calificare pentru străini

Email Imprimare PDF
Vrei să studiezi limba flamandă, contabilitate, tehnologia informaţiei şi comunicării şi management într-un singur program educaţional ?

Centrele de educaţie pentru adulţi în colaborare cu instituţia de învăţământ superior  KULeuven şi-au unit forţele pentru lansarea unui nou program educaţional pentru imigranţii care doresc să studieze limba flamandă, contabilitate, management şi tehnologia informaţei şi comunicării. Aceste cursuri vor avea loc în centrele pentru învăţare avansată din Flandra şi vor începe luna viitoare. Programul durează un an de zile, timp în care studenţii se vor pregătii în domeniile enunţate.

Citeşte mai mult...
 

Se schimba bancnotele euro. Actualele bancnote vor fi treptat retrase din circulatie fiind inlocuite cu cele din noua serie

Email Imprimare PDF

Astazi Banca Centrala Europeana va prezenta noua bancnota de 5 euro care va intra in circulatie incepand din luna mai, urmand ca si celelalte cupiuri sa fie inlocuite treptat. Elementele de siguranta ale noii bancnote de 5 EUR au fost optimizate fata de varianta anterioara, fiind adaugat un portret al Europei (personaj din mitologia greaca) in filigran si in holograma.  Actualele bancnote euro vor fi retrase in timp din circulatie.

Citeşte mai mult...
 

EUROLINES - cu autocarul, oriunde în Europa!

Email Imprimare PDF
RomBel - EUROLINES este un brand destul de bine cunoscut în comunitatea RomBel, cu toate acestea, pentru cei nou veniti in Belgia,va rugam sa ne spuneti mai multe despre EUROLINES si serviciile oferide de compania dumneavoastra.

EUROLINES a fost format în 1985, cu scopul de a stimula calatoriile internaționale și de a crea o rețea de servicii de transport internațional cu autocarul. Numele de marcă EUROLINES include 29 de companii independente de autocar, în 25 de țări care au pus împreună cea mai mare rețea de servicii de transport regulat cu autocarul conectand astfel mai mult de 600 de destinații în Europa și Maroc, transportand in prezent peste  3,5 milioane de pasageri pe an.

Membrii EUROLINES folosesc autocare moderne cu scaune rabatabile, toalete, ferestre mari și spatii confortabil pentru picioare.

EUROLINES Belgia ofera plecari zilnice spre diverse orase europene, din mai multe locatii din Belgia (cum ar fi Bruxelles, Anvers, Gent, Liege și Mons). EUROLINES Belgia vă oferă posibilitatea de a cumpăra un bilet pentru transport cu autocarul pe site-ul nostru, la call center (+32 22 74 13 50) sau într-unul din cele 5 magazine (Bruxelles  Nord, Bruxelles Sud, Anvers, Liege și Gent).
Citeşte mai mult...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL