Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului
Evenimente

O privire spre Est: rolul culturii în relațiile externe ale UE. Dezbateri și expoziție la Bruxelles , 25 si 26 mai 2016

Email Imprimare PDF

Care este potențialul culturii în relațiile externe ale UE, în special cele cu statele din vecinătatea estică? Care sunt așteptările sectorului cultural din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina de la UE? Ce modele de practici culturale pot fi pot fi aplicate în aceste țări? Cum pot conlucra instituțiile europene, institute culturale naționale, orașe, festivaluri, instituții artistice și creatori independenți pentru conturarea unei agende culturale substanțiale în relațiile externe ale UE? ICR Bruxelles și Fundația ArtAlt din Cluj-Napoca încearcă să afle răspunsurile în dezbaterea publică „Privind spre Est. Vocile schimbării”, organizată în cadrul expoziției Imagine Europe. In Search of New Narratives la Centrul de Arte Bozar din Bruxelles, în  25 și 26 mai. Evenimentul adună artiști, manageri culturali, reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor europene și ai institutelor culturale naționale, într-un dialog despre Est și Vest, artă în spațiul public și identitate. Perspectiva dinspre Estul post-comunist al UE spre Estul post-sovietic constituie elementul de noutate al conceptului, consolidată prin experiențe de colaborare artistică deja concretizate.

Robert Adam, directorul ICR Bruxelles va fi moderatorul dezbaterii Privind spre Est. Cultura în relațiile externe ale UE.

Comentarii (0)... >>
Citeşte mai mult...
 

Teatru - luni 30 mai 2016, orele 20:00 « Cerere în căsătorie»

Email Imprimare PDF


European Artists Management are plăcerea de a vă invita în cadrul Galelor Teatrului Românesc, luni 30 mai 2016, orele 20 :00  la spectacolul « Cerere în căsătorie» de A. P. Cehov, producţie a Teatrului Naţional Cluj- Napoca. Comentarii (0)... >>
Citeşte mai mult...
 

Expoziția Românii și marele război la Parlamentul valon din Namur

Email Imprimare PDF

Institutul Cultural Român (ICR) de la Bruxelles, Ambasada României în Belgia și Parlamentul regiunii Valonia în colaborare cu Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național de Istorie a României și Universitatea Babeș-Bolyai, prezintă expoziţia Românii şi Marele Război (17-19 mai 2016) în galeria de sticlă a Parlamentului valon din Namur, Belgia. Vernisajul are loc marți, 17 mai 2016, în prezența domnului André Antoine, preşedintele Parlamentului regiunii Valonia.

Expoziția este compusă din 30 de panouri foto-documentare care aduc în prim-plan aspecte relevante privitoare la situaţia Regatului României în preajma primului război mondial. Contextul socio-politic intern şi internaţional, adoptarea neutralităţii în vara anului 1914, campaniile din 1916 şi 1917 şi ocupaţia Puterilor Centrale documentează această perioadă complicată şi cu semnificaţii deosebite pentru istoria României. Conceptul expoziţiei este realizat de Arhivele Naţionale ale României, Muzeul de Istorie Naţională şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.-sfârşit-
Data: marți, 17 mai 2016, ora 18:00
Loc: Galerie de verre, Parlement de Wallonie, Rue Notre-Dame 1, 5000 Namur
Accesul este liber.

Citeşte mai mult...
 

Sustineti prezenta Rombel la Congresul romanilor de pretutindeni

Email Imprimare PDF

Dragi cititori Rombel,

ghid rombelDaca doriti sa sustineti prezenta unui reprezentant Rombel la Congresul romanilor de pretutindeni din 24-25 iunie 2016 la Bucuresti, pentru a promova doua proiecte importante pentru diaspora, initiate de Rombel cat si proiectele altor asociatii romanesti din Belgia, si pentru a face mai puternica prezenta comunitatii noastre la acest eveniment, va rugam sa ne ajutati sa strangem cele 250 de semnaturi necesare pentru fiecare  “candidat”.

Pentru ca suntem o echipa de atitia ani ne-am dori sa avem doi reprezentanti (Dorin Fleseriu si Cornel Radu-Loghin), insa daca nu va fi posibil sa adunam cele 500 de semnaturi, am hotarat, impreuna, sa particip eu in acest an. Motivul sunt cele doua proiecte care le-am initiat prin Rombel si care vi le prezint aici pe scurt:

1) i-voting (votul prin internet) - Am constituit impreuna cu un ONG international (Europeans Throughout the World) primul grup de lucru la nivel european care promoveaza votul prin internet (votul electronic on-line) pentru cetatenii si expatriatii europeni, cu implicatii majore in viitor pentru Romania si mai ales pentru diaspora. Vom avea o prima conferinta in acest sens in Parlamentul European pe 29 iunie 2016, pe care o pregatim intens de cateva luni de zile. Anuntul va aparea in saptamanile urmatoare. Avem nevoie de sustinerea si participarea diasporei, caci suntem cei care am cerut insistent si beneficiarii principali ai acest sistem de vot electronic prin internet, accesibil din orice colt al lumii.


2) Reintoarcerea acasa – proiectul unui portal internet (care a primit de curand o finantare partiala de 30.000RON prin proiect DPRP), primul de acest gen, adresat romanilor care doresc sa se reintoarca acasa, in Romania. Este o prima etapa din constituirea unui mecanism functional, speram sub forma unui parteneriat Guvern - ONG-uri, care sa sustina acesti romani in toate etapele procesului de repatriere, si care sa-i ajute sa devina exemple de succes. Dorim sa deschidem o pista de circulatie in sens invers, pe o autostrada deocamdata cu sens unic: plecarea din tara.  Am deschis in acest sens un grup facebook dedicat: https://www.facebook.com/groups/reintoarcerea.acasa/

Este o dorinta  pentru multi dintre noi, avem si aici nevoie de implicare din partea diasporei romanesti.


Rombel a promovat si prezentat pe site de aproape 14 ani initiativele tuturor asociatiilor Romanesti in Belgia. Dorim sa facem la fel si acum, iar la acest Congres sa prezentam proiectele, initiativele si doleantele tuturor asociatiilor care poate nu vor reusi sa fie printre delegati, dar care cauta sustinere si colaboratori. Vom pregati un document electronic cu proiectele noastre si ale acestor asociatii, pentru a putea fi distribuite la participantii la Congres.

Comentarii (0)... >>
Citeşte mai mult...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
        
Mai 2016
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.5114
RON - UAH 0.1605

Utilizatori

We have 96 guests and 0 members online

Statistici

Membri : 14763
Conţinut : 3223
Număr afişări conţinut : 5378728