Masaj, Kinetoterapie, Reflexoterapie

Intrebari si raspunsuri despre Joburi, Cariera, Drept de munca, Independent in Belgia.
Oferte si cereri de servicii/joburi in Belgia.

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Masaj, Kinetoterapie, Reflexoterapie

Postby victor_ro on Thu Jul 05, 2012 1:07 pm

Salutare tuturor,
aveti idee cum este piata job-urilor in domeniul Masaj/Kineto/Reflexoterapie?
Sunt recunoscute diplomele din Romania in acest domeniu? Lumea este receptiva, merita sa te faci independent, sau sa incerci la un salon, sau spa?
Multumesc mult,
victor_ro
Junior
Junior

Re: Masaj, Kinetoterapie, Reflexoterapie

Postby leukeroemeen on Thu Jul 05, 2012 6:30 pm

Depinde de standard. Masaj la domicliu sau la cabinet nu merge.
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby victor_ro on Thu Jul 05, 2012 8:06 pm

salutare,

nu imi este clar ce intelegi prin standard, te rog sa fi mai explicit, ca sa pot da un raspuns sau exemplu.
pe de alta parte inteleg ca tu ai recomanda mai degraba o angajare la un spa/hotel/salon decat un cabinet / practica particular, de umblat la domiciliu?

mersi,
victor_ro
Junior
Junior

Postby leukeroemeen on Thu Jul 05, 2012 10:43 pm

victor_ro wrote:salutare,

nu imi este clar ce intelegi prin standard, te rog sa fi mai explicit, ca sa pot da un raspuns sau exemplu.
pe de alta parte inteleg ca tu ai recomanda mai degraba o angajare la un spa/hotel/salon decat un cabinet / practica particular, de umblat la domiciliu?

mersi,

Întocmai... Dacă vreau reflexo ar trebui să mă duc la un spa / wellness centre sau la chinezoice /tailandeze care te rezolvă cu 25 de euro ora. La wellness este liniște, monotonie, un soi de relxare (falsă), la chinezoice te aruncă pe un fotoliu îți bagă picioarele într-un whirlpool cu apă , te spală șia poi încep să maseze energic la ele labe... în timp ce discută și mai energic una cu alta...

Nu cred că există în conștiința belgianului idea de cabinet de masaj ci mai degrabă de centru spa, wellness, sauna, thalasso și thermae.

Acum eu știu că în Romania sunt mulți maseur și am fost și "acasă", unde am fost întâmpinat cu un zâmbet și am fost dus la masa neagră de mesaj și mi s-a puis ceva de genul enigma și enya ca și îndemn spre relaxare. am fost și la așa zise centre spa unde am fost întrebat "ce vrei să-ți fac?" și am fost și la cabinete unde am,primit un serviciu mediocru.

Este doar o părere personală, însă eu m-am simțit bine în ambianța unui centru de wellness belgian. Însă cel mai bun msaj atât corporal cât și reflexo tot în Romania l-am primit pe o masă de mesaj într-un dormitor de apartament comunist. Da, aș merge la un român cu o masă de mesaj mai degrabă decât la un centru welness, însă nu sunt mulți ca și mine...

Aici lumea care dorește masaj merge regulat la centre frumos decorate însă care oferă servicii mediocre...
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby MolenbeekPride on Sun Jul 08, 2012 11:21 am

Kinetoterapie la romani ,aici cred ca se numeste kinésithérapie?
Caci meseria de kinésithérapeute este una plafonata si anual sunt alocate un numar fix de autorizari pentru practicarea meseriei ca independent (PFA).Pentru zona Wallonie-Bruxelles anual sunt alocate 180 de autorizatii de exersare INAMI .
Situatia in realitate este asa: statul limiteaza cheltuielile pe sanatate reducand numarul autorizatiilor de profesare,dar pe teren e nevoie de practicanti,insa acestia nu se pot apuca de treaba pt ca nu au nr INAMI.Trebuie sa vezincum e cu echivalarea diplomei,apoi sa incepina cauta mai ales pe la capine de batrani,o juma de norma ceva ca sa te introduci n sistem.
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby victor_ro on Tue Jul 10, 2012 10:56 am

Întocmai... Dacă vreau reflexo ar trebui să mă duc la un spa / wellness centre sau la chinezoice /tailandeze care te rezolvă cu 25 de euro ora. La wellness este liniște, monotonie, un soi de relxare (falsă), la chinezoice te aruncă pe un fotoliu îți bagă picioarele într-un whirlpool cu apă , te spală șia poi încep să maseze energic la ele labe... în timp ce discută și mai energic una cu alta...

Nu cred că există în conștiința belgianului idea de cabinet de masaj ci mai degrabă de centru spa, wellness, sauna, thalasso și thermae.

Acum eu știu că în Romania sunt mulți maseur și am fost și "acasă", unde am fost întâmpinat cu un zâmbet și am fost dus la masa neagră de mesaj și mi s-a puis ceva de genul enigma și enya ca și îndemn spre relaxare. am fost și la așa zise centre spa unde am fost întrebat "ce vrei să-ți fac?" și am fost și la cabinete unde am,primit un serviciu mediocru.

Este doar o părere personală, însă eu m-am simțit bine în ambianța unui centru de wellness belgian. Însă cel mai bun msaj atât corporal cât și reflexo tot în Romania l-am primit pe o masă de mesaj într-un dormitor de apartament comunist. Da, aș merge la un român cu o masă de mesaj mai degrabă decât la un centru welness, însă nu sunt mulți ca și mine...

Aici lumea care dorește masaj merge regulat la centre frumos decorate însă care oferă servicii mediocre...

deci pana la urma depinde de noroc, in sensul de a-ti gasi un astfel de loc de munca, apoi sa incerci sa aduci un standard ridicat catre cleinti, pe care sa ii fidelizezi sa vina la tine; nu stiu insa cum este cu "tips-ul"; au acest obicei de a lasa ceva, sau nu prea se practica in centrele de acest gen, si ai un salariu fix, in rest nimic ...
victor_ro
Junior
Junior

Postby victor_ro on Tue Jul 10, 2012 10:59 am

Kinetoterapie la romani ,aici cred ca se numeste kinésithérapie?
Caci meseria de kinésithérapeute este una plafonata si anual sunt alocate un numar fix de autorizari pentru practicarea meseriei ca independent (PFA).Pentru zona Wallonie-Bruxelles anual sunt alocate 180 de autorizatii de exersare INAMI .
Situatia in realitate este asa: statul limiteaza cheltuielile pe sanatate reducand numarul autorizatiilor de profesare,dar pe teren e nevoie de practicanti,insa acestia nu se pot apuca de treaba pt ca nu au nr INAMI.Trebuie sa vezincum e cu echivalarea diplomei,apoi sa incepina cauta mai ales pe la capine de batrani,o juma de norma ceva ca sa te introduci n sistem

mersi mult; ma informez cum se procedeaza, si sper sa gasesc ceva; nu exista si cabinete private de kineto, care ar fi interesate de astfel de terapeuti? care sa nu depinda de casa de asigurari, si care sa isi gaseasca singure clientela?
victor_ro
Junior
Junior

Postby MolenbeekPride on Tue Jul 10, 2012 12:26 pm

Daca ai ave diploma echivalata si te-ai apuca imediat de treaba, nu ai fi conventionné.Asta insemna ca pacientii dinpretul cerut de tine,nu vor fi rambursati cu niciu un euro de casa de asigurari.Pacientul se va duce la cabinetul conventionné pentru ca din suma platita va primi un retur de x euro.
La fel e si cu dentistii,cabinete conventionate si neconventionate.
Uite un exemplu ,doua,de rambursari oferite de case de asigurari sanatate pentru
abinete conventionate
http://www.hziv.be/tarieven-kine-F.htm
http://www.partenamut.be/web/guest/remb ... nts/kine#3
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby Georgiana Andreea on Tue Jul 10, 2012 2:06 pm

victor_ro wrote:Salutare tuturor,
aveti idee cum este piata job-urilor in domeniul Masaj/Kineto/Reflexoterapie?
Sunt recunoscute diplomele din Romania in acest domeniu? Lumea este receptiva, merita sa te faci independent, sau sa incerci la un salon, sau spa?
Multumesc mult,

ce dipmoma ai? tot un curs de 2 luni?
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby victor_ro on Tue Jul 10, 2012 2:24 pm

nu aici am o diploma de calificare de Tehnician Maseur de 1000 si ceva de ore (si alte 4 diplome, de competente, pe domeniile studiate: masaj somatic, kinetoterapie, reflexo, masaj terapeutic); cursul a fost de vreo 8 luni; de vreo 3 ani lucrez in domeniu, iar acum ma agit sa obtin un drept de libera practica medicala pe kinetoterapie, sa imi recunoasca deci si Min. Sanatatii aceasta diploma.
mersi,
victor_ro
Junior
Junior

Postby MolenbeekPride on Tue Jul 10, 2012 2:33 pm

victor_ro wrote:

nu aici am o diploma de calificare de Tehnician Maseur de 1000 si ceva de ore (si alte 4 diplome, de competente, pe domeniile studiate: masaj somatic, kinetoterapie, reflexo, masaj terapeutic); cursul a fost de vreo 8 luni; de vreo 3 ani lucrez in domeniu, iar acum ma agit sa obtin un drept de libera practica medicala pe kinetoterapie, sa imi recunoasca deci si Min. Sanatatii aceasta diploma.
mersi,

Nu ai nicio diploma cu care sa reusesti in ce discutam.
Uite studiile de aici, care se fac pe trei ani,(cu examen de admitere!)

Après l’obtention du concours, le diplôme d’état de Kinésithérapeute se prépare en trois ans.

Le programme des 3 années d’étude est le suivant :

1er cycle

4 modules se partagent la première année:

Anatomie, Morphologie, Kinésiologie, Bio-mécanique de l'appareil locomoteur, Physiologie humaine
Pathologie, Psycho-sociologie, Masso-kinésithérapie (activité physique et sportive)

2ème cycle

Les 2ème et 3ème années d'études se partagent entre une formation théorique et pratique avec,selon les écoles, des stages à temps pleins (4 à 6 semaines) ou "à mi-temps"( stage le matin et cours l'après midi)

En 2è et 3è années (2è cycle), il est abordé toutes les pathologies et la prise en charge rééducative, selon 12 modules :

Masso-kinésithérapie,technologie,

Psychologie, sociologie et réadaptation,

Traumatologie et orthopédie

Neurologie, Rhumatologie, Pathologie cardio-vasculaire, Pathologie respiratoire,

Kinésithérapie en médecine, chirurgie et gériatrie,

Pathologie infantile,

Prévention, promotion de la santé, ergonomie,

Kinésithérapie et sports,

Législation, déontologie, gestion.
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby Georgiana Andreea on Tue Jul 10, 2012 2:37 pm

3 ani si apoi cum s-a scris si mai sus si lor le este greu sa munceasca apoi - INAMI si alte cele.
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby victor_ro on Tue Jul 10, 2012 2:53 pm

deci este cam clar ...

pentru inceput sa zicem ca cele mai mari sanse sunt la ceva gen spa/salon/thermae/ hotel pe masaj; si daca pot, intre picaturi, si nu merge prea bine cu masajul, sa fac acel curs de aide soignant, de un an, pentru ceva mai sigur/stabil.

:) banuiesc ca in resurse umane/recrutare (unde am facultate/experienta, etc.) sau in terapii (consiliere/dezvoltare personala - asemenea) nu prea sunt sanse, cel putin pana nu zbarnai cu franceza; engleza o vb. avansat, franceza ma indrept spre mediu cu conversatia (cu scrisul ... mai greu) :)
victor_ro
Junior
Junior

Postby Georgiana Andreea on Tue Jul 10, 2012 3:00 pm

Nici cu spa, salon etc nu cred ca iti va merge.

Ce spui mai jos din experienta iti vorbesc (studii etc) - pica.
Plus ca nu ai drept de munca.
Mergi pe AS si cand stii bine fr/olan incepand cu 2014 poti schimba.
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby Adele_Demeter on Tue Nov 06, 2012 11:05 pm

salut..ti-ai gasit de lucru pana la urma?
vad ca drumul ca maseur e foarte lung si plin de pioneze :) ... eu as incerca la negru, la domiciliul clientului ( daca as barbat nu fata, evident ) ... cunosc pe cineva care castiga destul de bine de ceva ani si practica masaj de relaxare...
acum astept si criticile de genu : nu merge, e periculos, n-are rost etc .. eu am vazut ca merge,normal ca e greu pana gasesti clienti fideli
Adele_Demeter
Junior
Junior

Next

Return to Joburi/Cariera/Drept de munca/Independent