am nevoie urgent de un sfat

Discutii a caror teme nu se incadreaza intr-unul din celelalte forumuri

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

am nevoie urgent de un sfat

Postby simo.vik on Thu Jul 05, 2012 8:32 pm

buna seara...am un baietel de 1an si 3luni.a fost nascut in romania iar in certificatul de nastere sunt trecuta doar eu ca mama in dreptul tatalui ...nimic.acum tatal doreste sa recunoasca copilul si sa-l treaca pe numele lui...problema este ca tatal este cetatean belgian....unde ar trebui sa mergem pentru recunoasterea paternitatii?aici in belgia sau obligatoriu in romania?
simo.vik
Nou venit
Nou venit

Re: am nevoie urgent de un sfat

Postby amelie123 on Thu Jul 05, 2012 8:45 pm

Normal ar fi sa se poata face aici, la primaria unde locuiti. Daca tatal e cetatean belgian , atunci si copilul ar trebui sa primeasca cetatenie belgiana, chiar daca s-a nascut in Romania.
Cel mai bine intrebati la primarie si vi se spune acolo ce se poate face concret.
amelie123
Junior
Junior

Postby simo.vik on Thu Jul 05, 2012 9:11 pm

iar schimbarea numelui as putea sa o fac tot aici..?mentionez k vrea sa-i schimbe si prenumele si sa-l treaca pe numele lui de familie
simo.vik
Nou venit
Nou venit

Postby amelie123 on Thu Jul 05, 2012 10:53 pm

Schimbarea de nume nu cred ca se poate face aici. Doar in Romania si e foarte greu si de durata.
amelie123
Junior
Junior

Postby MolenbeekPride on Thu Jul 05, 2012 11:29 pm

simo.vik wrote:iar schimbarea numelui as putea sa o fac tot aici..?mentionez k vrea sa-i schimbe si prenumele si sa-l treaca pe numele lui de familie

Povestea ta ma revolta. Dupa ce ca s-a dat la fund acu s-a ivit si vrea sa schimbe chiar si prenumele? Incredibil !Te cam joaca pe degete musiu' :yawn:
Ma rog asa pare la prima vedere da poate sa fie si vreo poveste din aia cu el avea familie si nu putea.Cred ar fi un alt gen revolta. :D
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby simo.vik on Fri Jul 06, 2012 10:27 am

au fost alte probleme la mijloc pana acum....nu k nu si-ar fi dorit sa-l recunoasca mai devreme....doar ca....nu s-a putut....
simo.vik
Nou venit
Nou venit

Postby MolenbeekPride on Fri Jul 06, 2012 10:49 am

simo.vik wrote:au fost alte probleme la mijloc pana acum....nu k nu si-ar fi dorit sa-l recunoasca mai devreme....doar ca....nu s-a putut....

Ok,dar faza cu schimbatul prenumelui e aiurea.Doar daca i-ai pus un prenume a la romales,gen procuroru,vandam,mercedes, asa as mai intelege.Chiar,de curiozitate daca nu-s prea induscret,ce prenume are copilul si cu ce-l schimbi?
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby simo.vik on Fri Jul 06, 2012 11:17 am

viktor e numele baiatului....vrem sa-l schimbam cu yannis....cand am ales numele am luat decizia singura....ceea ce pe el l-a deranjat apoi...
simo.vik
Nou venit
Nou venit

Postby simo.vik on Fri Jul 06, 2012 11:25 am

stiu ca vi se pare aiurea toata chestia asta.....dar am gresit mult iar acum incerc sa fac totul pentru binele copilului....si totodata sa fac ceea ce e corect fata de tatal baiatului
simo.vik
Nou venit
Nou venit

Postby MolenbeekPride on Fri Jul 06, 2012 12:13 pm

Aviz adminilor.Da-ti drumul SVP la optiunea forumului "poll"(sondaj) . Sa voteze rombelul care nume e mai fain. Eu votez pentru Vitor (nu viktor, asa se scrie la rusi). Victor, nume latin,de bun augur(victorios).Deci daca tot te apuci sa schimbi, schimba doar K in C :bsmile:
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby kyo on Fri Jul 06, 2012 1:31 pm

Imi cer scuze ca ma arunc ca musca in lapte si mai ales pentru o problema care nu e a mea. Totusi un sfat: nu schimba numele copilului. El are deja 1 an si 3 luni si fara nici o indoiala isi recunoaste numele, se bucura cind il strigi pe nume: intoarce capul zimbeste, da din picioruse. Cred ca l-ar destabiliza ca de pe o zi pe alta sa-l cheme altfel. Nu cred ca i-ar placea schimbarea. Gindeste-te daca tie ti-ar place ca intr-o buna zi cineva sa-ti spuna ca nu te mai cheama Simona ci Viorica. Poti sa adaugi la Victor celalalt prenume, mi se pare mai normal.
kyo
Membru
Membru

Postby amelie123 on Fri Jul 06, 2012 1:41 pm

Ah...eu credeam ca e doar schimbare de nume. Prenumele nici nu cred ca se poate schimba.
amelie123
Junior
Junior

Postby leukeroemeen on Fri Jul 06, 2012 5:41 pm

simo.vik wrote:viktor e numele baiatului....vrem sa-l schimbam cu yannis....cand am ales numele am luat decizia singura....ceea ce pe el l-a deranjat apoi...

HAHAHAHHAHAHA. Și pe mine m-ar fi deranjat. VYKTOR este corect!!! YANNYS este mai fain. Închipuieți ce nick fain de yahoo messenger face!!!

Băiatul ce nume dorește...? Nu uita că nici la căței nu li se schimbă numele după un anumit timp...

(Părinți tâmpiți care își consideră copiii o proprietate, o jucărie neînsuflețită și fără judecată. Copiii devin conștienți de propria identitate și de numele lor în jurul vârstei de 10 luni. a accepta propriul nume este un act de auto-descoperire... copii nu descoperă doar mediul înconujurător ci și pe ei însuși. dezvoltarea psihologică a copiilor în primii ani de viață este extraordinară. vai ș-amar de odraslele ale căror părinți își pun propriile orgolii înaintea bunăstării lor. )
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby leukeroemeen on Fri Jul 06, 2012 5:44 pm

kyo wrote:Imi cer scuze ca ma arunc ca musca in lapte si mai ales pentru o problema care nu e a mea. Totusi un sfat: nu schimba numele copilului. El are deja 1 an si 3 luni si fara nici o indoiala isi recunoaste numele, se bucura cind il strigi pe nume: intoarce capul zimbeste, da din picioruse. Cred ca l-ar destabiliza ca de pe o zi pe alta sa-l cheme altfel. Nu cred ca i-ar placea schimbarea. Gindeste-te daca tie ti-ar place ca intr-o buna zi cineva sa-ti spuna ca nu te mai cheama Simona ci Viorica. Poti sa adaugi la Victor celalalt prenume, mi se pare mai normal.

Ai spus-o mult mai frumos decât am făcut-o eu.
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby Topolino on Sat Jul 07, 2012 10:25 am

Daca nasterea a avut loc in RO si actul de nastere a fost inregistrat in registrele din RO, schimbarea numelui se familie se poate face numai in Ro si in baza unui document de recunoastere a paternitatii. Mai exista optiunea cu formalitatile la consulat.

Daca copilul s-a nascut in Belgia, atunci intrebati la comuna. Formalitatile sunt simple. Ma refer la recunoasterea paternitatii si numele de familie.

In ceea ce priveste schimbarea prenumelui: la ora actuala, nu se poate.
In schimb, cind o avea copilul 18 ani si daca doreste poate face o procedura judiciara pt schimabare.

@ Kyo: dau o coca cola pt o musca sportiva de performanta !
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Return to General