Grădinărit

Pasionati si iubitori de animale, muzica, cultura, activitati, colectionari, etc...

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Re: Grădinărit

Postby leukeroemeen on Thu Jul 05, 2012 12:47 pm

este târziu pentru roșii anul ăsta...

însă nu te descuraja... încă mai ai timp să faci ceva anul ăsta

ceapa poți să încerci prin septembrie - noiembrie pentru recoltă în iunie .

Ai putea să crești în jardiniere propria salată... ierurile aromatice, mărar, pătruinjel, cimbru (nu este încă târziu). Ai putea chiar să te gândești la o minigrădinuță în vase de teracotta, care ar avea atât aspect cât și utilitate în care să pui lucruri pe care le folosești des în bucătărie din categoria ierburilor.

Ai spus că ai gazon... și că nu dorești să îl ruinezi cu o grădină... ai putea să încerci ceva de genul ăsta pentru la anul?

http://www.dollheads.com/raised_beds.jpg

Apoi morcovii sunt destul de ușor de cultivat și sunt pe placul copiilor... într-un ghiveci spațios ai putea să încerci cu morcovi... nu este prea târziu...
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby vic on Thu Jul 05, 2012 8:51 pm

ce rau imi pare ca nu mai pot pune rosii... am prins curaj acum cand le vad cat nuca :hey:
vreau sa pun chiar langa casa bacuri mari de pamant si m-am gandit sa cumpar de la brico material sa le facem singuri :foollove: // insa nu am spatiu prea mult.. dar as vrea multe sa pun .. hi hi
ierburi aromatice am deja dar nu pare ca le merge prea bine in vasele mele , desi sunt i ngradina si nu in casa .. patrunjelului si mararului, pur si simplu nu le merge bine... leusteanul abia a facut ochi , sper ca ii va merge .. iar cimbrul s-a uscat cu toate eforturile mele de a-l uda si a nu-i taia frunzele ca sa creasca bine mai intai
concluzie: numai cele 2 rosii arata bine (scuip sa nu le fie de deochi :yyton: ) si ardeiul, unu lsingur am... mare cultivator, ce sa spun :$ dar abia acum am inceput si eu
multam fain de sfaturi :inlove:
Image
Important!: Inainte de a pune intrebari in forum va rugam cititi Ghidul romanului in Belgia sau Intrebari frecvente pe Rombel
vic
Editor Rombel
Editor Rombel

Postby kyo on Fri Jul 06, 2012 1:45 pm

Cu plantele aromatice am patit-o si eu. Cu toata ingrijirea de care au avut parte nu le-a mers bine :shout: . Adevarul e ca nu le-am semanat ci ca lenesa le-am cumparat in ghiveci si apoi le-am plantat in ghiveciuri mai mari de teracotta, cu pamint pentru gradinarit. Am inceput sa banuiesc ca plantele aromatice cumparate in ghiveciuri sint traficate ca sa moara dupa x zile de viata. Asa te duci si cumperi altele: boala lunga societatea de consum :shout: .
kyo
Membru
Membru

Postby leukeroemeen on Fri Jul 06, 2012 5:51 pm

kyo wrote:Cu plantele aromatice am patit-o si eu. Cu toata ingrijirea de care au avut parte nu le-a mers bine :shout: . Adevarul e ca nu le-am semanat ci ca lenesa le-am cumparat in ghiveci si apoi le-am plantat in ghiveciuri mai mari de teracotta, cu pamint pentru gradinarit. Am inceput sa banuiesc ca plantele aromatice cumparate in ghiveciuri sint traficate ca sa moara dupa x zile de viata. Asa te duci si cumperi altele: boala lunga societatea de consum :shout: .

Hmmm... depinde de unde le-ai cumpărat. Eu nu am avut problema asta cu aromaticele mele...
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby avehotel on Fri Dec 21, 2012 12:33 pm

Si eu si eu, as avea nevoie de un pic de ajutor, as vrea sa-mi plantez niste mirodenii, busuioc, marar, in ghiveci si nu stiu exact ce conditii ar trebui sa le ofer, am luat o tufa de busuioc in ghiveci si s-a uscat intr-o saptamana desi am ingrijit-o exact cum indicau ei.
avehotel
Nou venit
Nou venit

Postby pucini on Fri Dec 21, 2012 7:25 pm

leukeroemeen wrote:
kyo wrote:Cu plantele aromatice am patit-o si eu. Cu toata ingrijirea de care au avut parte nu le-a mers bine :shout: . Adevarul e ca nu le-am semanat ci ca lenesa le-am cumparat in ghiveci si apoi le-am plantat in ghiveciuri mai mari de teracotta, cu pamint pentru gradinarit. Am inceput sa banuiesc ca plantele aromatice cumparate in ghiveciuri sint traficate ca sa moara dupa x zile de viata. Asa te duci si cumperi altele: boala lunga societatea de consum :shout: .

Hmmm... depinde de unde le-ai cumpărat. Eu nu am avut problema asta cu aromaticele mele...

ce fel de aromatice folosesti maestre? :yellgrin:
si eu am incercat toate metodele si aromaticele si m-am lasat pagubas, s-au ofilit rapid, care e secretul? B-)
pucini
Guru
Guru

Previous

Return to Pasiuni, Hobbies