Acte inscriere scoala

Orice tine de perfectarea actelor pentru stabilirea in Belgia sau reinoirea actelor romanesti

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Acte inscriere scoala

Postby Isabelle on Sun Apr 10, 2011 7:58 pm

Buna ziua,

Ma voi muta la Bruxelles impreuna cu familia mea incepand cu luna iulie a acestui an. Exista scoli cu predare in limba romana ? Care sunt modalitatile de inscriere ? Copiii mei cei mari au 9 si 7 ani si ar trebui inscrisi, conform sistemului nostru de invatamant, in clasa a treia, respectiv intai. Cum sa procedez ca sa ii inscriu la o scoala din Bruxelles ? Unde sa ma adresez ? Copiii nu vorbesc franceza, urmeaza acum cateva cursuri insa stiu doar cateva cuvintele.

Va multumesc.
Isabelle
Nou venit
Nou venit

Re: Acte inscriere scoala

Postby chrisdoina on Mon Apr 11, 2011 12:16 pm

Nu am auzit sa existe scoli in limba romana, adresati aceasta intrebare consulatului Romaniei.Inscrierea la o scoala belgiana se face cam cu un an inainte.Nu va fie teama copii invata foarte repede limba si se vor adapta pe parcurs.Consultati topicul "Despre parinti si copii"
chrisdoina
Guru
Guru

Re: Acte inscriere scoala

Postby giulia81 on Mon Jul 09, 2012 1:28 pm

Isabelle wrote:Buna ziua,

Ma voi muta la Bruxelles impreuna cu familia mea incepand cu luna iulie a acestui an. Exista scoli cu predare in limba romana ? Care sunt modalitatile de inscriere ? Copiii mei cei mari au 9 si 7 ani si ar trebui inscrisi, conform sistemului nostru de invatamant, in clasa a treia, respectiv intai. Cum sa procedez ca sa ii inscriu la o scoala din Bruxelles ? Unde sa ma adresez ? Copiii nu vorbesc franceza, urmeaza acum cateva cursuri insa stiu doar cateva cuvintele.

Va multumesc.

buna, vad ca postarea ta e destul de veche, de aceea asdori sa te intreb cum s-au adaptat copiii tai in belgia? eu am un baiat de aproape 10 ani, acum a terminat clasa a III-a si avem in plan plecarea in belgia, tati lucrand acolo...
iti multumesc anticipat pt raspuns...
giulia81
Initiat
Initiat

Return to Acte/Proceduri/Consulat&Ambasada