ADAPTAREA COPIILOR LA GRADINITA,SCOALA

Un forum dedicat copiilor nostri,ne-ar putea ajuta in primul rand sa trecem mai usor peste anumite probleme specifice educarii si cresterii lor,mai ales atunci cand putem schimba din experienta si informatiile pe care le avem

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

ADAPTAREA COPIILOR LA GRADINITA,SCOALA

Postby cory_i30 on Thu May 10, 2007 2:41 pm

Ma gandeam ca ar fi bine daca mamicile romance din Belgia ne-ar descrie experienta lor in ceea ce priveste acomodarea copiilor la gradinita,scoala.Au invatat limba usor[ma refer la cei de gradinita]?Au fost ajutati de educatori sau au fost marginalizati?Ati gasit usor un loc liber cand ati vrut sa va inscrieti copiii in diverse forme de invatamant?Nu ati avut probleme ca sunteti straini?
cory_i30
Junior
Junior

Re: ADAPTAREA COPIILOR LA GRADINITA,SCOALA

Postby beyonce on Sat Mar 10, 2012 12:11 am

cory_i30 wrote:Ma gandeam ca ar fi bine daca mamicile romance din Belgia ne-ar descrie experienta lor in ceea ce priveste acomodarea copiilor la gradinita,scoala.Au invatat limba usor[ma refer la cei de gradinita]?Au fost ajutati de educatori sau au fost marginalizati?Ati gasit usor un loc liber cand ati vrut sa va inscrieti copiii in diverse forme de invatamant?Nu ati avut probleme ca sunteti straini?

Upppssss! Toti adaptati din prima! .....si eu ma gandeam ca vor fi si ceva povestiti despre crese si onthaalmoeders :-((((
beyonce
Membru
Membru

Postby giulia81 on Mon Jul 09, 2012 1:39 pm

pacat ca nu a raspuns nimeni pe acest topic...desi ar fi fost de mare ajutor experientele celor trecuti prin asta....
giulia81
Initiat
Initiat

Postby MolenbeekPride on Mon Jul 09, 2012 2:15 pm

giulia81 wrote:pacat ca nu a raspuns nimeni pe acest topic...desi ar fi fost de mare ajutor experientele celor trecuti prin asta....

Asa se procedeaza foarte des aici.Dupa ce-si vede lumea sacii in caruta nu mai da pe forum.Luând in calcul statisticile, banuiesc ca si dumneavoastra o sa procedati la fel.
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby rara2 on Sun Jul 22, 2012 10:44 pm

baiatul meu are 14 ani si vreau sa il inscriu la o scoala nu stie franceza este vre o clasa pregatitoare pentru asta sau asa cva
rara2
Nou venit
Nou venit

Postby Georgiana Andreea on Mon Jul 23, 2012 7:35 am

A disparut buna ziua/seara din dictionarul romanesc? :sick:
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby Anna2003 on Mon Jul 23, 2012 11:35 am

Salutare,
Din experienta proprie, va spun ca adaptarea copiilor mici, daca pot sa zic asa, pana la 10-12 ani nu e o problema. Fiind inconjurati la scoala de alti copii de varsta lor, intra repede in joc.
Mai greu e cu ceilalti mai mari, dar nici aici nu putem spune ca e greu. Initial parintii trebuie sa dea exemplu copiilor, adica sa se integreze ei, ori daca acasa sunt povesti de genul: prostii astia de belgieni sau mai stiu eu ce copilul va fii influentat. Acesta e cazul unei familii pe care am cunoscut-o anul trecut. Au venit in Belgia cu trei copii,7,9 si 14 ani, au avut foarte mare noroc cu inscrierea la una din cele mai bune scoli,dar acasa, cum cel mai mare participa si el la discutiile parintilor, si-a facut parerea despre colegi si restul lumii in functie de ce povestea tatal, caruia nu-i ajungeai nici cu o prajina la nas. Cum ceilalti doi nu auzeau sau nu erau atenti la disutiile celor mari, si-au facut prieteni si sau adaptat mult mai usor. Integrarea asta, cred eu, ca tine foarte mult si de vointa intregii familiei de a se integra.
In privinta clasei pregatitoare, nu are nici o scoala. Gandeste-te la cati straini sunt aici ce ar insemna sa-i pregateasca pe toti?
In cazul de mai sus, pentru copilul de 14 ani, a fost un fel de conventie, intre parinti si scoala. Ceva de genul: intra in scoala in clasa a 7a si nu a 8a, ca sa se acomodeze si sa invete limba franceza, daca se acomodeza si prinde repede si in functie de rezultate poate face doi ani in unul. Dar aici nu prea a fost cazul nici de una nici de alta si copilul repeta anul. Bineinteles, dupa conceptia romaneasca: "Vai, copilul meu repetent, da' ii mai destept ca astia!" O fii , dar nu si-a dat interesul sa arate asta!
Nu zic ca toti sunt la fel, au fost si cazuri fericite! Dar dublarea anului scolar nu e o catastrofa, si copilul daca cunoaste deja unele lucruri isi poate folosii timpul pentru aprofundarea celorlalte, degeaba stie istoria Romaniei daca nu o cunoaste pe cea a Belgiei, un exemplu ce-mi vine in minte.
Sper ca nu v-am ingrozit cu aceasta poveste, dar trebuia sa o spun.
Mult succes cu integrarea! :rgrin:
Anna2003
Junior
Junior

Postby SpreBelgia on Mon Jul 23, 2012 12:03 pm

Multumesc pentru informatii Ana. In ce localitate e scoala acea buna unde merg copiii tai si de cit timp merg ei acum la scoala. Numai bine!
SpreBelgia
Junior
Junior

Postby beyonce on Sat Jan 19, 2013 11:54 pm

Buna seara
Cineva din Antwerp cu copilasi la scoala cu predare in limba engleza?( incepand de la 3 anisorià?
beyonce
Membru
Membru

Postby beyonce on Mon Apr 15, 2013 12:03 pm

giulia81 wrote:pacat ca nu a raspuns nimeni pe acest topic...desi ar fi fost de mare ajutor experientele celor trecuti prin asta....

Buna Giulia
Al meu Bebelissimo a fost 3 zile la onthaal la varsta de 6 luni!Deoarece era la inceput,al nostru pui era singurul! O casa noua,cu niste dale stralucind de curatenie! Dormitorul sus insa la etaj,fara baby phone sau altceva!Daca puiul meu ar fi fost bolnav sau refuza sa doarma,e k avea si o camera in ''fund'' unde putea fi lasat sa tipe dupa pofta inimii(relatez ce ne-a spus dna).Sperand din inima ca nu se va imbolnavi si bucurosi ca el e singurul si va beneficia de toatttttaaaa atentia lui'' moeder''l-am lasat pe taty sa il duca dim, in timp ce eu distrusa si cu sosetutele lui bebelisimo sub uniforma exact langa inima ,ma taraiam 8 ore la serv,bocind regulat si invinovatindu-ma mereu. Intr-un suflet plecam de la serv,scuzandu-ma mereu de la noile colege care mereu plecau ''in turma'' dupa barfa de inca o ora dupa program.Asa antisociala,plecam pedaland drum de o ora juma' in 45 de minute (intelegand de unde si denumirea PEGAS la bici) sa imi iau inimioara si sa o asez inapoi unde ii e locul:la sufletul meu! In toate aceste zile, mi-am gasit puiul meu zacand pe spate(dzeu stie de cat timp,in timp ce ii spusesem ca evit sa il las f mult pe spate sa evitam craniul sa se formeze plat) intr-un tarc(noi niciodata nu l-am pus in tarc,l-am lasat sa explore sub supravegere) cu o jucarie de plus(jucarii care in primul rand nu le lasi in patut la 6 luni si care ''moeder'' deja stia ca nu ii plac la pui si avea jucarii preferate de acasa) langa el ,fara pic de interactiune si stimulare vizuale sau intelectuala (diminetile sunt ideale ptr asimilare intelectuala la bebei)si mancare uscata pe fata,in timp ce moeder se uita la tv!;-(!Cumplit m-a durut!Am simtit ca imi dezamagesc sufletelul! Eu una nu am mai putut si am decis sa gasim o alta sol. asa incat bebelissimo sa stea in mediul lui familiar,acasa la el,cu matele si catelul lui .Asa am optat ptr un ''live-in'' nanny(instalat in camera lui bebe,oricum bebelisimo doarme cu noi)iar dupa 6 luni,am reusit sa ne aranjam turele lunar in asa fel incat mereu bebelisimo era cu unul din noi doi!Asta a fost experienta noastra tumultoasa cu onthaal! ;-))))
beyonce
Membru
Membru

Postby giulia81 on Wed Apr 17, 2013 6:08 pm

MolenbeekPride wrote:

Asa se procedeaza foarte des aici.Dupa ce-si vede lumea sacii in caruta nu mai da pe forum.Luând in calcul statisticile, banuiesc ca si dumneavoastra o sa procedati la fel.

surpriza: sunt inca aici! :hey:
giulia81
Initiat
Initiat

Postby giulia81 on Wed Apr 17, 2013 6:13 pm

flacaul meu are 10 ani jumate, l-am inscris deja la scoala aici in Be, urmeaza sa vina in vara dupa ce termina clasa a 4-a in Ro. de asta ziceam ca experientele celor care au trecut prin asta ne-ar ajuta.
directoarea ne-a spus ca nu va repeta clasa a 4-a (desi ne-am pregatit psihic pentru acest lucru) si ne-a dat si o adresa si un nr de tel a l unei scoli de vara, unde va putea invata sa scrie si sa citeasca in franceza pe perioada verii. sa speram ca nu vom intampina mari probleme. voi reveni cu impresii...
giulia81
Initiat
Initiat

Postby giulia81 on Wed Apr 17, 2013 6:15 pm

beyonce wrote:

Buna Giulia
Al meu Bebelissimo a fost 3 zile la onthaal la varsta de 6 luni!Deoarece era la inceput,al nostru pui era singurul! O casa noua,cu niste dale stralucind de curatenie! Dormitorul sus insa la etaj,fara baby phone sau altceva!Daca puiul meu ar fi fost bolnav sau refuza sa doarma,e k avea si o camera in ''fund'' unde putea fi lasat sa tipe dupa pofta inimii(relatez ce ne-a spus dna).Sperand din inima ca nu se va imbolnavi si bucurosi ca el e singurul si va beneficia de toatttttaaaa atentia lui'' moeder''l-am lasat pe taty sa il duca dim, in timp ce eu distrusa si cu sosetutele lui bebelisimo sub uniforma exact langa inima ,ma taraiam 8 ore la serv,bocind regulat si invinovatindu-ma mereu. Intr-un suflet plecam de la serv,scuzandu-ma mereu de la noile colege care mereu plecau ''in turma'' dupa barfa de inca o ora dupa program.Asa antisociala,plecam pedaland drum de o ora juma' in 45 de minute (intelegand de unde si denumirea PEGAS la bici) sa imi iau inimioara si sa o asez inapoi unde ii e locul:la sufletul meu! In toate aceste zile, mi-am gasit puiul meu zacand pe spate(dzeu stie de cat timp,in timp ce ii spusesem ca evit sa il las f mult pe spate sa evitam craniul sa se formeze plat) intr-un tarc(noi niciodata nu l-am pus in tarc,l-am lasat sa explore sub supravegere) cu o jucarie de plus(jucarii care in primul rand nu le lasi in patut la 6 luni si care ''moeder'' deja stia ca nu ii plac la pui si avea jucarii preferate de acasa) langa el ,fara pic de interactiune si stimulare vizuale sau intelectuala (diminetile sunt ideale ptr asimilare intelectuala la bebei)si mancare uscata pe fata,in timp ce moeder se uita la tv!;-(!Cumplit m-a durut!Am simtit ca imi dezamagesc sufletelul! Eu una nu am mai putut si am decis sa gasim o alta sol. asa incat bebelissimo sa stea in mediul lui familiar,acasa la el,cu matele si catelul lui .Asa am optat ptr un ''live-in'' nanny(instalat in camera lui bebe,oricum bebelisimo doarme cu noi)iar dupa 6 luni,am reusit sa ne aranjam turele lunar in asa fel incat mereu bebelisimo era cu unul din noi doi!Asta a fost experienta noastra tumultoasa cu onthaal! ;-))))

urata experienta ati avut din pacate...bine ca ati reusit sa rezolvati in asa fel incat sa fie bine pt toti yy:)y
giulia81
Initiat
Initiat

Postby Georgiana Andreea on Wed Apr 17, 2013 8:43 pm

giulia81 wrote:flacaul meu are 10 ani jumate, l-am inscris deja la scoala aici in Be, urmeaza sa vina in vara dupa ce termina clasa a 4-a in Ro. directoarea ne-a spus ca nu va repeta clasa a 4-a (desi ne-am pregatit psihic pentru acest lucru) si ne-a dat si o adresa si un nr de tel a l unei scoli de vara, unde va putea invata sa scrie si sa citeasca in franceza pe perioada verii. sa speram ca nu vom intampina mari probleme. voi reveni cu impresii...

Termina clasa a 4-a in Romania si il primesc in Belgia tot in a 4-a? si asa simpatici spun ca nu va face si al 3-lea an tot in a 4-a?
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby beyonce on Wed Apr 17, 2013 11:14 pm

urata experienta ati avut din pacate...bine ca ati reusit sa rezolvati in asa fel incat sa fie bine pt toti yy:)y[/quote]
Da Giulia a fost,cel putin ptr noi!Imi imaginez ca ptr fiecare parinte (roman zic) e cate o poveste! Acum,refuz si sa imi amintesc,inca ma doare!Poate om fi noi doi,parintii lui bebelisimo mai sensibili,dar sincer sunt recunoscatoare celui de sus ca ne-a luminat si ca am reusit sa alternam asa! ;-)O seara faina va dorim!xx
beyonce
Membru
Membru

Next

Return to Despre copii si parinti