Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

victor_ro wrote:salutare,
nu imi este clar ce intelegi prin standard, te rog sa fi mai explicit, ca sa pot da un raspuns sau exemplu.
pe de alta parte inteleg ca tu ai recomanda mai degraba o angajare la un spa/hotel/salon decat un cabinet / practica particular, de umblat la domiciliu?
mersi,

Întocmai... Dacă vreau reflexo ar trebui să mă duc la un spa / wellness centre sau la chinezoice /tailandeze care te rezolvă cu 25 de euro ora. La wellness este liniște, monotonie, un soi de relxare (falsă), la chinezoice te aruncă pe un fotoliu îți bagă picioarele într-un whirlpool cu apă , te spală șia poi încep să maseze energic la ele labe... în timp ce discută și mai energic una cu alta...
Nu cred că există în conștiința belgianului idea de cabinet de masaj ci mai degrabă de centru spa, wellness, sauna, thalasso și thermae.
Acum eu știu că în Romania sunt mulți maseur și am fost și "acasă", unde am fost întâmpinat cu un zâmbet și am fost dus la masa neagră de mesaj și mi s-a puis ceva de genul enigma și enya ca și îndemn spre relaxare. am fost și la așa zise centre spa unde am fost întrebat "ce vrei să-ți fac?" și am fost și la cabinete unde am,primit un serviciu mediocru.
Este doar o părere personală, însă eu m-am simțit bine în ambianța unui centru de wellness belgian. Însă cel mai bun msaj atât corporal cât și reflexo tot în Romania l-am primit pe o masă de mesaj într-un dormitor de apartament comunist. Da, aș merge la un român cu o masă de mesaj mai degrabă decât la un centru welness, însă nu sunt mulți ca și mine...
Aici lumea care dorește masaj merge regulat la centre frumos decorate însă care oferă servicii mediocre...

Kinetoterapie la romani ,aici cred ca se numeste kinésithérapie?
Caci meseria de kinésithérapeute este una plafonata si anual sunt alocate un numar fix de autorizari pentru practicarea meseriei ca independent (PFA).Pentru zona Wallonie-Bruxelles anual sunt alocate 180 de autorizatii de exersare INAMI .
Situatia in realitate este asa: statul limiteaza cheltuielile pe sanatate reducand numarul autorizatiilor de profesare,dar pe teren e nevoie de practicanti,insa acestia nu se pot apuca de treaba pt ca nu au nr INAMI.Trebuie sa vezincum e cu echivalarea diplomei,apoi sa incepina cauta mai ales pe la capine de batrani,o juma de norma ceva ca sa te introduci n sistem

victor_ro wrote:Salutare tuturor,
aveti idee cum este piata job-urilor in domeniul Masaj/Kineto/Reflexoterapie?
Sunt recunoscute diplomele din Romania in acest domeniu? Lumea este receptiva, merita sa te faci independent, sau sa incerci la un salon, sau spa?
Multumesc mult,

ce dipmoma ai? tot un curs de 2 luni?

victor_ro wrote:ce dipmoma ai? tot un curs de 2 luni?
nu aici am o diploma de calificare de Tehnician Maseur de 1000 si ceva de ore (si alte 4 diplome, de competente, pe domeniile studiate: masaj somatic, kinetoterapie, reflexo, masaj terapeutic); cursul a fost de vreo 8 luni; de vreo 3 ani lucrez in domeniu, iar acum ma agit sa obtin un drept de libera practica medicala pe kinetoterapie, sa imi recunoasca deci si Min. Sanatatii aceasta diploma.
mersi,

Return to Joburi/Cariera/Drept de munca/Independent
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest