Certificate de nastere tip vechi

Orice tine de perfectarea actelor pentru stabilirea in Belgia sau reinoirea actelor romanesti

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Certificate de nastere tip vechi

Postby siebica on Mon Oct 04, 2010 7:07 pm

Buna,

Stie cineva daca certificatul de nastere de tip vechi este valabil fara traducere + apostila la comuna pentru dobandirea rezidentei?

De asemenea, vroiam sa intreb daca se poate face o imputernicire pentru o persoana din Romania la un notar de aici din Belgia(as prefera sa nu merg la consulat pentru asta) pentru schimbarea si ridicarea certificatului de nastere si punerea de apostila pe acesta in tara.

Multumesc.
siebica
Nou venit
Nou venit

Re: Certificate de nastere tip vechi

Postby speedyvera on Mon Oct 04, 2010 8:30 pm

siebica wrote:Buna,

Stie cineva daca certificatul de nastere de tip vechi este valabil fara traducere + apostila la comuna pentru dobandirea rezidentei?

Nu , dealtfel un astfel de specimen nu primeste apostila

De asemenea, vroiam sa intreb daca se poate face o imputernicire pentru o persoana din Romania la un notar de aici din Belgia(as prefera sa nu merg la consulat pentru asta) pentru schimbarea si ridicarea certificatului de nastere si punerea de apostila pe acesta in tara.

Da , insa atentie : trebuie traducere , pentru ca nu toti super inteligentii salariati de la serviciile publice din Ro. inteleg un act eliberat in olandeza sau in franceza ;)
Furia si intoleranta sint dusmanii unei bune intelegeri

Gandhi
speedyvera
Guru
Guru

Postby NadiaElleboudt on Mon Oct 04, 2010 8:38 pm

siebica wrote:Buna,

Multumesc.

- depinde de comuna , va duceti , le aratati certificatul si daca-l primeste cautati un traducator.

- varianta notar e ceva mai scumpicica , adica dublu de ceea ce platiti la ambasada ...+ alergatura si pe acolo.
Nu-i asa, ca tot ai nostrii sunt mai frumosi ? Dar dac' preferintele nu se discuta, va rog sa acceptati scuzele de rigoare.
NadiaElleboudt
Consilier Rombel
Consilier Rombel

Postby siebica on Mon Oct 04, 2010 9:05 pm

Multumesc pentru raspunsuri.
siebica
Nou venit
Nou venit

Postby Manuela*** on Thu Nov 04, 2010 5:22 pm

Buna ziua tuturor,in legatura cu certificatul de nastere din cate stiu eu ,cel de tip vechi nu este valabil aici....nici eu nu am stiut si a trebuit sa-l schimb in cel de tip nou,albastru...iar certificatul de nastere se schimba doar in tara personal,am avut noroc cu mama mea pt ca i-am facut procura sa-mi rezolve diferite probleme si astfel s-a ocupat ea si mi-a obtinut certificatul de nastere albastru care nu trebuie nici macar apostilat,o zi buna.
Manuela***
Junior
Junior

Postby speedyvera on Thu Nov 04, 2010 5:26 pm

Manuela*** wrote:Buna ziua tuturor

Buna ziua Manuela , bun venit printre noi . Curaj , povesteste din tot ce stii despre viata noastra de pe aici . :rsmile:

Gandhi
speedyvera
Guru
Guru

Postby Manuela*** on Thu Nov 04, 2010 5:49 pm

Multumesc frumos,eu sunt doar din 9 octombrie aici in Belgia,mai exact in Bruxelles,nu cunosc foarte multe dar incerc sa ma documentez cat de mult pot,sunt convinsa ca mai sunt persoane ca mine nou venite ce se simt putin pierdute :yellgrin: cam asa ma simt si eu...o zi buna in continuare
Manuela***
Junior
Junior

Postby speedyvera on Thu Nov 04, 2010 6:05 pm

Manuela*** wrote:Multumesc frumos,eu sunt doar din 9 octombrie aici in Belgia,mai exact in Bruxelles,nu cunosc foarte multe dar incerc sa ma documentez cat de mult pot,sunt convinsa ca mai sunt persoane ca mine nou venite ce se simt putin pierdute :yellgrin: cam asa ma simt si eu...o zi buna in continuare

In mod sigur se vor gasi multi care te vor ajuta sa nu te ratacesti :rsmile: ...sinteti asa de multi in Brussel !!

Gandhi
speedyvera
Guru
Guru

Postby giulia81 on Tue Jul 10, 2012 2:14 pm

Inteeg ca certificatul tip vechi nu este valabil in Be...
imi puteti spune, va rog, daca sotul meu imi poate face o imputernicire sa iipreschimb eu certificatul de nastere? Daca da, unde mai exact se poate face imputernicirea si cam cat costa?
Multumesc
giulia81
Initiat
Initiat

Postby Georgiana Andreea on Tue Jul 10, 2012 2:54 pm

http://bruxelles.mae.ro/node/490

Nu exista lege care sa spuna ca nu este valabil (apostila, tradus etc.) - este doar de preferat cel nou.
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby giulia81 on Tue Jul 10, 2012 4:07 pm

multumesc pentru raspuns yy:)y
deci pot sa pun doar apostila de la haga pe certificatul sotului meu si sa i-o trimit sau se face doar personal?
eu am sa mi-l schimb oricum, iar copilul are din cel nou.
giulia81
Initiat
Initiat

Postby Georgiana Andreea on Tue Jul 10, 2012 4:35 pm

giulia81 wrote:multumesc pentru raspuns yy:)y
deci pot sa pun doar apostila de la haga pe certificatul sotului meu si sa i-o trimit sau se face doar personal?
eu am sa mi-l schimb oricum, iar copilul are din cel nou.

Sotu daca e pe aici de 2 ani ar trebui sa stie ceva aspecte administrative.

Cel mai bine este sa le aveti toti 3 noi. Daca nu aveti apostila pe ele le ai degeaba in Belgia. Si fac referire la toate actele.

Pentru el poate sa mearga si cu procura si personal la ambasada - nu degeaba ti-am dat link-ul.
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby giulia81 on Tue Jul 10, 2012 4:46 pm

ok, multumesc.

el e acolo de 2 ani, intr-adevar , dar abia acum a trecut pe contract de munca belgian. Pana acum lucra printr-o firma romaneasca de asta nu s-a interesat de chestii administrative.
daca am gresit punand intrebarea, imi cer scuze...nu voi mai posta.

multumesc
giulia81
Initiat
Initiat

Postby Georgiana Andreea on Tue Jul 10, 2012 5:01 pm

giulia81 wrote:ok, multumesc.

el e acolo de 2 ani, intr-adevar , dar abia acum a trecut pe contract de munca belgian. Pana acum lucra printr-o firma romaneasca de asta nu s-a interesat de chestii administrative.
daca am gresit punand intrebarea, imi cer scuze...nu voi mai posta.

multumesc

Nu ai gresit.......sunt eu mai pretentioasa.
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby mishulyna on Fri Jul 13, 2012 9:53 pm

N-ar strica sa faceti si-o copie-doua dupa certificate, apostilate si legalizate la notar. Belgii au prostul obicei de-a retine originalul, poate le puteti plasa o copie de-asta si sa nu va tot duceti în tara sa declarati documentul pierdut sau furat ca sa va dea altul.
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Next

Return to Acte/Proceduri/Consulat&Ambasada