Belgia 2012

Modalitati de emigrare,acomodare,cazare,gasirea unui job,viata in Belgia pentru noii veniti.Inainte de a pune intrebari in acest forum nu uitati sa consultati "intrebari frecvente ale emigrantului roman" in meniul din stanga.

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Belgia 2012

Postby victor_ro on Mon Jul 02, 2012 12:49 pm

dragii mei, multumesc pentru variile informatii!
as vrea in cateva luni sa vin in Belgia, sa lucrez;
acum ma informez acum despre ce si cum se face. nu imi este foarte clar, pentru ca am vazut o gramada de posturi, ce este updatat sau nu.
care ar fi un prim pas pentru unul in situatia mea? - ce ar trebui facut primul lucru la ajungerea in Belgia.
eu sunt maseur si in acest domeniu as dori sa practic; am posibilitatea de a locui la cineva in Bruxelles cateva luni, in care sa imi caut ceva,
aveti cumva un sfat?
multumesc
victor_ro
Junior
Junior

Re: Belgia 2012

Postby mishulyna on Fri Jul 13, 2012 11:37 pm

Pentru a putea locui "la cineva în Bruxelles câteva luni" ar trebui ca acel cineva sa va poata oferi un spatiu corespunzator, altfel nu primiti documentul temporar de sedere (cândva era o carte mov, acuma nu mai am idee cum arata). În conditiile astea de criza când fiecare cauta o locuinta de închiriat cât mai ieftina pentru el si eventual familie: nu va bazati pe solutia asta.
Ideal ar fi sa va gasiti un loc de munca din România: luati la rând lista spitalelor si caselor de batrâni din zona Bruxelles care cauta maseuri si trimiteti CV-uri. Un extras de pe Google: http://www.hospitals.be/francais/hopita ... sBrux.html
Încercarea moarte n-are. Bafta!

P.S. Pe viitor sa nu va bazati nici pe sfaturile mele, acuma-s calma ca n-am intrat pe forum de luni de zile. Dumneavoastra ati putea gazdui pe cineva "câteva luni" pâna-si gaseste ceva de munca în România? Nici aici nu-i usor pentru nimeni.
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Postby pucini on Sun Jul 15, 2012 1:55 pm

mishulyna wrote:Pentru a putea locui "la cineva în Bruxelles câteva luni" ar trebui ca acel cineva sa va poata oferi un spatiu corespunzator, altfel nu primiti documentul temporar de sedere (cândva era o carte mov, acuma nu mai am idee cum arata). În conditiile astea de criza când fiecare cauta o locuinta de închiriat cât mai ieftina pentru el si eventual familie: nu va bazati pe solutia asta.
Ideal ar fi sa va gasiti un loc de munca din România: luati la rând lista spitalelor si caselor de batrâni din zona Bruxelles care cauta maseuri si trimiteti CV-uri. Un extras de pe Google: http://www.hospitals.be/francais/hopita ... sBrux.html

P.S. Pe viitor sa nu va bazati nici pe sfaturile mele, acuma-s calma ca n-am intrat pe forum de luni de zile. Dumneavoastra ati putea gazdui pe cineva "câteva luni" pâna-si gaseste ceva de munca în România? Nici aici nu-i usor pentru nimeni.

...ce tupeu pe unii....cred ca ar trebui sa gazduim toata Romania aici, for ever :yellgrin:
pucini
Guru
Guru

Postby victor_ro on Tue Jul 17, 2012 8:26 pm

pucini wrote:
mishulyna wrote:Pentru a putea locui "la cineva în Bruxelles câteva luni" ar trebui ca acel cineva sa va poata oferi un spatiu corespunzator, altfel nu primiti documentul temporar de sedere (cândva era o carte mov, acuma nu mai am idee cum arata). În conditiile astea de criza când fiecare cauta o locuinta de închiriat cât mai ieftina pentru el si eventual familie: nu va bazati pe solutia asta.

...ce tupeu pe unii....cred ca ar trebui sa gazduim toata Romania aici, for ever :yellgrin:

sincer ... nu am inteles ce doresti sa spui ...
victor_ro
Junior
Junior

Postby pucini on Tue Jul 17, 2012 11:22 pm

victor_ro wrote:
pucini wrote:

sincer ... nu am inteles ce doresti sa spui ...

sincer...va doresc mult succes in Blegia! pe langa faptul ca vremea este permanent ploioasa si oamenii sunt plostiti aproape tot timpul, mai este si criza economica, nu cred ca este momentul oportun sa fii aici....poate aveti noroc!
pucini
Guru
Guru

Postby mishulyna on Wed Jul 18, 2012 8:13 pm

@pucini: omul a întrebat, n-a dat cu parul. Timp de 11 zile nu i-a raspuns nimeni pâna sa ma aflu eu (madam Spam) în treaba.
Nu ti-a cerut tie personal sa-l gazduiesti si nici mie. Si macar a dat dovada de prevedere, nu ne-a pus în fata faptului împlinit "aoleooo, dorm într-o statie de metrou, ajutati-maaaaaaa". Eu zic sa-l lasam sa caute si sa pastram relatii de "buna ziua" ca poate gaseste un job si-i mai ajuta si pe altii sa gaseasca.
Din experienta proprie îti spun ca daca ai un venit stabil si cât de cât rezonabil te cam doare-n cot de ploaie. Eventual poti sa intri pe Rombel de plictiseala sau sa bei un ceai de prune în zilele ploioase. Toata chestia e sa nu le combini pe ambele.
mishulyna
Guru
Guru

Postby victor_ro on Wed Jul 18, 2012 9:21 pm

mishulyna wrote:@pucini: omul a întrebat, n-a dat cu parul. Timp de 11 zile nu i-a raspuns nimeni pâna sa ma aflu eu (madam Spam) în treaba.
Nu ti-a cerut tie personal sa-l gazduiesti si nici mie. Si macar a dat dovada de prevedere, nu ne-a pus în fata faptului împlinit "aoleooo, dorm într-o statie de metrou, ajutati-maaaaaaa". Eu zic sa-l lasam sa caute si sa pastram relatii de "buna ziua" ca poate gaseste un job si-i mai ajuta si pe altii sa gaseasca.
Din experienta proprie îti spun ca daca ai un venit stabil si cât de cât rezonabil te cam doare-n cot de ploaie. Eventual poti sa intri pe Rombel de plictiseala sau sa bei un ceai de prune în zilele ploioase. Toata chestia e sa nu le combini pe ambele.

multumesc, dar cred ca ati inteles grestit; eu chiar am unde sa locuiesc, timp de 8 luni, in care am la dispozitie timp sa imi caut de lucru; de aceea am inceput sa ma informez; chiar va multumesc pentru sfaturi, si nu este nici o problema daca unii reactioneaza mai "rautacios" ... astia suntem noi oamenii ... dar vorba mishulynei ... nu se stie pe cine va ajuta in viitor experienta mea, fie ca reusesc fie ca nu, in Belgia.
o seara frumoasa, si mai astept reactii :)
victor_ro
Junior
Junior

Postby MolenbeekPride on Wed Jul 18, 2012 9:29 pm

victor_ro wrote:
mishulyna wrote:@pucini: omul a întrebat, n-a dat cu parul. Timp de 11 zile nu i-a raspuns nimeni pâna sa ma aflu eu (madam Spam) în treaba.

multumesc, dar cred ca ati inteles grestit; eu chiar am unde sa locuiesc, timp de 8 luni, in care am la dispozitie timp sa imi caut de lucru; de aceea am inceput sa ma informez; chiar va multumesc pentru sfaturi, si nu este nici o problema daca unii reactioneaza mai "rautacios" ... astia suntem noi oamenii ... dar vorba mishulynei ... nu se stie pe cine va ajuta in viitor experienta mea, fie ca reusesc fie ca nu, in Belgia.
o seara frumoasa, si mai astept reactii :)

Voia sa te ia in "spatiu" la ea man, nu te-ai prins? Un ménage à trois ( tu,ea si pechinezu- ceva de genu) :D
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby mishulyna on Wed Jul 18, 2012 9:59 pm

MolenbeekPride wrote:Voia sa te ia in "spatiu" la ea man, nu te-ai prins? Un ménage à trois ( tu,ea si pechinezu- ceva de genu) :D

Ce-ar fi sa-ti vezi tu de semafor, de 2 boi (si cu tine 10 care-i si întrece), ai?
Last edited by mishulyna on Wed Jul 18, 2012 10:14 pm, edited 1 time in total.
mishulyna
Guru
Guru

Postby MolenbeekPride on Wed Jul 18, 2012 10:04 pm

mishulyna wrote:Ce-ar fi sa-ti vezi tu de semafor, de 2 boi (si cu tine 10 care-i si întrece) ai?

Cum sa nu.Am sa-i transmit. B-)
PS
Tu vad ca-mi stii postarile mai bine ca mine. In loc sa stai sa inveti sa termini odata scoala aia, tu citeai la foroame.
Sau vrei s-o termini si sa aplici pentru pensie? E o solutie si asta. :$
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby mishulyna on Wed Jul 18, 2012 10:16 pm

MolenbeekPride wrote:Tu vad ca-mi stii postarile mai bine ca mine. In loc sa stai sa inveti sa termini odata scoala aia, tu citeai la foroame.

Stii vorba lui Dabija?
mishulyna
Guru
Guru

Postby MolenbeekPride on Wed Jul 18, 2012 10:18 pm

mishulyna wrote:
MolenbeekPride wrote:Tu vad ca-mi stii postarile mai bine ca mine. In loc sa stai sa inveti sa termini odata scoala aia, tu citeai la foroame.

Stii vorba lui Dabija?

Istrate?
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby slavita on Thu Jul 19, 2012 8:20 am

buna ziua! nu vreau sa dau sfaturi vreau doar sa spun experienta mea poate te ajuta cu ceva. sa lucrezi e simplu spus dar nu e simplu de facut,depinde ce vrei si ce sti sa lucrezi? eu de ex. cand am venit mi-am facut in timp destul de scurt toate actele,si am avut toate drepturile de sedere munca etc... dupa sotul meu deci asta a fost relativ simplu.dar tot am stat 3 ani de zile si am lucrat diverse,pana am inceput lucru in domeniul meu.deci a trebuit sa stapanesc destul de bine limba,si sa cunosc foarte bine meseria in care am vrut sa lucrez adica coafura si frizerie,si inca un lucru foarte important am gasit omul care mi-a dat o sansa,sa arat ce stiu.deci nu e chiar asa de usor,dar daca am avut rabdare,dupa 3 ani de zile cand nu mai speram,ca o sa lucrez in domeniul meu acuma lucrez,dar eu am avut sansa ca sotul meu sa lucreze si sa avem de unde ne intretine,si de aceea mi-am permis sa lucrez ocazional,pana cand am gasit asta,deci cam asa sta situatia acuma te orientezi si tu!! acuma lucrez la kreatos,si sunt bucuroasa ca sunt in domeniul meu,si am noroc ca am multi ani de lucru in meseria mea,si experienta,si stiu ce am de facut asa ca patronul sare cu vederea ca nu inteleg chiar totul,si ma ajuta.a-ti urez noroc!!!
slavita
Membru
Membru

Return to Emigreaza in Belgia