European Dynamics

Intrebari si raspunsuri despre Joburi, Cariera, Drept de munca, Independent in Belgia.
Oferte si cereri de servicii/joburi in Belgia.

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

European Dynamics

Postby bluenight on Fri Sep 30, 2011 9:57 pm

Buna ziua,

Am o mare dilema: sotul meu a fost chemat la interviu de firma European Dynamics. Cand a fost contactat in privinta job-ului eram foarte incantati si prinsi de "magia" momentului de a pleca la mai bine. Insa, dupa mai multe cautari, pe internet, am aflat ca aceasta firma este foarte neserioasa, ca trateaza angajatii ca slugi si ca e foarte greu sa pleci de la ei. Problema cea mai mare e ca sotul meu a semnat deja contractul de angajare cu ei si daca totul decurge bine la interviu intentionam sa plecam impreuna cu fiul nostru de 4 luni. Dupa tot ce am citit despre aceasta firma sunt foarte ingrijorata. Este cineva care lucreaza la aceasta firma si este multumit? Poate sa imi dea detalii?

Multumesc anticipat
bluenight
Nou venit
Nou venit

European Dynamics

Postby bluenight on Sat Oct 01, 2011 7:22 am

Salut,

Este cineva dintre romanii plecati in Belgia care lucreaza la European Dynamics?
M-ar interesa sa vorbim cateva lucruri cu privire la firma asta.

Mersi
bluenight
Nou venit
Nou venit

Re: European Dynamics

Postby Annu on Wed Oct 12, 2011 12:31 am

Salutare!

Mda, ai auzit bine. Nu sunt seriosi si daca cititi cu atentie contractele veti vedea o multime de ilegalitati. Acum depinde si pe ce tip de contract vine sotul... Oricum cred ca e prea tarziu sa mai schimbati ceva acum daca ati semnat deja...

Vine ca independent sau salariat ?
Annu
Nou venit
Nou venit

Postby Julia on Sat Oct 15, 2011 9:17 am

Din pacate, pot sa confirm si eu ca e o firma dubioasa - pe baza unor informatii primite de la un amic care a lucrat pentru ei... cam fac chestii "nu prea legale"...
Ai grija ce semneaza sotul, ce fel de contract, ce clauze, etc... Nu va descurajati, dar fiti foarte prudenti si verificati legalitatea celor propuse de ei...

Cel putin 2 chestii de urmarit:
- cine plateste taxele - de obicei in contracte se stipuleaza venitul BRUT - inainte de taxe
- chestii de genul "daca vrei sa pleci trebuie sa-i anunti 2 ani in avans" - e o porcarie practicata de ei

Succes !
Bringing Landscapes To Life
Julia
Membru
Membru

Postby top_p0t on Wed Aug 01, 2012 7:01 pm

cum s-a mai rezolvat pana la urma?

Am si eu o oferta din partea acestei firme si gasesc foarte putine informatii despre ei
sistemul practicat de ei este cam dubios, trebuie semnat un contract de interviu si daca nu ma duc la interviu, si daca iau interviul dar nu ma angajez la ei , trebuie sa platesc anumite penalizari
inca nu am semnat nimic dar eram curios

va rog raspundeti care stiti
top_p0t
Nou venit
Nou venit

Postby bluenight on Wed Aug 01, 2012 7:22 pm

top_p0t, sotul meu lucreaza de aproximativ 1 an la ED, adica e angajat la ED dar lucreaza la client.
Sunt ok, noi suntem multumiti.
In ceea ce privesti interviul, da, ai dreptate, ei nu pot risca sa mergi la interviul cu clientul, sa fii acceptat si tu sa refuzi.
Mie mi se pare foarte logic ceea ce fac tinand cont ca acum stiu despre ce e vorba si avand in vedere ca seriozitatea e sipulata in contractul dintre ei si client. Adica ei chiar pot pierde contractul cu clinetul intr-o asemenea situatie.
Multu succes iti doresc! Daca ai nevoie de mai multe informatii, oricand cu placere.
bluenight
Nou venit
Nou venit

Postby Topolino on Wed Aug 01, 2012 11:39 pm

ED duce clienti, la institutii serioase (Parlamentul european, institutii si agentii UE, guverne, etc) . Se iau bani frumosi si pe o parte si pe alta. Se cere seriozitate si care-i problema ? Contractul e contract si avind in vedere clientul final nici nu-i de mirare. Ce-i dubios ? Ca vi se ramburseaza banii de drum pt interviu ? Si ca exista penalizari in caz de razgindire ?
Ca nu se poate trinti usa la prima criza de nervi ?
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Return to Joburi/Cariera/Drept de munca/Independent