munca in spitale

Intrebari si raspunsuri despre Joburi, Cariera, Drept de munca, Independent in Belgia.
Oferte si cereri de servicii/joburi in Belgia.

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

munca in spitale

Postby mimina on Mon Aug 06, 2012 4:21 pm

salutari la toti, sunt noua pe aici. am tot citit pe forum la munca asistentelor medicale, dar am o nelamurire. vad ca peste tot nu se vorbeste decat de maison de repos. care este modalitatea de a fi angajat in spital? prin angajari directe sau prin concurs?
mimina
Nou venit
Nou venit

Re: munca in spitale

Postby mishulyna on Mon Aug 06, 2012 8:27 pm

Trimiteti CV la cât mai multe spitale. N-am auzit înca sa se fi angajat vreo asistenta medicala prin concurs. O fosta colega avea experienta în ATI si unul dintre spitalele respective avea nevoie de asistente calificate: au chemat-o la interviu si i-au oferit contract de munca pe durata nedeterminata
Daca sunteti medic n-am idee care e procedura dar încercarea moarte n-are: trimiteti CV!
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Postby edith on Mon Aug 06, 2012 9:37 pm

nici eu n'am auzit de concursuri,cv'uri trimise,interviuri,de obicei cu directorul care raspunde de angajari infirmieri,asistenta sefa,eventual inca vreun sefulet,daca te plac esti angajat de proba doau luni dupa care definitiv;concursul e in romania,reteta ideala pentru "produs",incepe de la depunerea dosarului de "concurs" ,pana la "interviu".bafta!!
edith
Initiat
Initiat

Postby mishulyna on Mon Aug 06, 2012 9:53 pm

edith wrote:nici eu n'am auzit de concursuri,cv'uri trimise,interviuri,de obicei cu directorul care raspunde de angajari infirmieri,asistenta sefa,eventual inca vreun sefulet,daca te plac esti angajat de proba doau luni dupa care definitiv;concursul e in romania,reteta ideala pentru "produs",incepe de la depunerea dosarului de "concurs" ,pana la "interviu".bafta!!

Nu vorbeam de cei care cauta un post prin vreo firma de recrutare din România ci de cei care si-au "mediat" singuri angajarea, fara "reteta ideala" de care vorbesti dar cu foarte mult curaj.
mishulyna
Guru
Guru

Postby mimina on Tue Aug 07, 2012 1:43 am

va multumesc mult, sunteti foarte dragute :smile: asta am cam inteles si eu de pe internet, cu angajarea, dar nu eram sigura. am un nivel mai scazut de limba, A2, adica inteleg tot, dar am dificultati sa vorbesc, imi lipseste conversatia cu ceilalti. credeti ca mai iau la munca asa? nu sunt medic., doar asistenta. va multumesc din nou!
mimina
Nou venit
Nou venit

Postby mimina on Tue Aug 07, 2012 12:03 pm

si, scuzati-ma, mai am o intrebare, care este diferenta intre infimière si cadre infirmière.
mimina
Nou venit
Nou venit

Postby edith on Thu Aug 09, 2012 5:47 am

si pentru cei care cauta singuri e aceiasi varianta,cv-uri,interviuri,angajare,n'am auzit de concursuri;intre infirmiere si cadre infirmiere nu esta nicio diferenta... in principiu,depinde de unde te uiti!
edith
Initiat
Initiat

Postby mimina on Thu Aug 09, 2012 1:05 pm

multumesc, edith! :)
mimina
Nou venit
Nou venit

Postby mishulyna on Fri Aug 10, 2012 10:37 pm

mimina wrote:si, scuzati-ma, mai am o intrebare, care este diferenta intre infimière si cadre infirmière.

"Cadre infirmier" este o persoana care a urmat o ... Ecole de cadres.
O scurta descriere a ce presupune asta, gasita la-ntâmplare pe Google: http://www.chu-toulouse.fr/-institut-fo ... -de-sante-

Pare sa fie un fel de "asistent principal" de pe la noi.
mishulyna
Guru
Guru

Postby edith on Tue Aug 14, 2012 7:48 pm

daca ai cel putin patru ani vechime ,plus ceva studii recunoscute la ei te poti inscrie la scoala de "cadre" ca sa dai cu ghebu la birouri...daca te intereseaza un alt punct de vedere la ce ar putea insemna "cadre infirmier"
edith
Initiat
Initiat

Postby matutza on Sat Nov 03, 2012 9:17 pm

buna seara,

Asa este cu trimisul cv-ului. Pe cand eram in Liege si aveam doar recomandarea de la MS din Romania tradusa in franceza, si nici nu stiam ca doar aceea nu are nici o valoare, am trimis cateva cv la adrese luate din ziare, si in cam 10 - 12 zile am fost chemata la un interviu la o clinica cu spital . La inceput nu ma descurcam f bine cu franceza, intelegeam ce mi se spune dar imi era mai greu sa ma fac inteleasa. Cert este ca directorul de ingrijiri m-a intrebat in ce domeniu am profesat si in ce departament as vrea sa lucrez,si cum eu am optat ptr pediatrie sau ginecologie ceea ce ei nu aveau in acea clinica, mi-a sugerat sa studiez mai bine franceza ca sigur voi gasi de munca. Apoi ,dupa cateva saptamani am vb cu directoarea unui azil , care" m-a luminat" si mi-a spus ca am nevoie de echivalarea diplomei la ministerul lor. Asta se intampla cand pleci neimformat. Nici macar de la ministerul nostru nu ne-au informat ca doar acea recomandare data de ei nu e suficienta ptr a profesa in strainatate.
Poate postarea mea va fi de folos altora .

Deci concluzia e ca va puteti gasi de munca si singuri , acte sa aveti si curaj. Daca mai vrea cineva raspunsuri la anumite probleme cu care va pot ajuta cu mare placere.

ps. am stat 6 luni cu copii si sotul.
matutza
Junior
Junior

Return to Joburi/Cariera/Drept de munca/Independent