naturalizare - marturii

Orice tine de perfectarea actelor pentru stabilirea in Belgia sau reinoirea actelor romanesti

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Re: naturalizare - marturii

Postby jaske25 on Mon Aug 30, 2010 10:04 pm

Nu stiu de la cine sau de unde ai informatia ca odata primita cetatenia belgiana trebuie sa renunti la cea romana.
Cetatenia belgiana nu este incompatibila cu nici o alta cetatenie, cetatenia celui care devine belgian pune problemele. Cei cu nationalitate spaniola( un exemplu) da, trebuie sa semneze ca renunta la cetetania lor, dar asta din cauza ca legea spaniola zice ca cine are aceasta cetatenie( spaniola) nu mai poate avea si alta concomitent, daca vrea alta va trebui sa renunte la cea spaniola.Legea romana nu pune aceasta conditie, deci nu iti face probleme degeaba, in momentul in care obtiii nationalitatea belgiana o sa ai dubla cetatenie si gata, fara sa deranjeze pe nimeni cu absolut nimic .
Si eu mi-am facut griji din cauza asta inainte sa aplic pentru naturalizare, dupa acre m-am linistit :)
jaske25
Junior
Junior

Postby speedyvera on Sun Sep 12, 2010 7:52 am

H2SO4 wrote:dar pentru altii practice- adicatalea ???
da si tu pe post - partea practica a nasarambei "jsui belge" !!!
pana acum, de 15 ani incoace- nu am vazut partea practica !!!

Ti-o spun eu pe cea mai practica ...nu mai ai de'a face NIMIC SI DE NICI UN FEL cu Consulatul Romaniei . ;)
Furia si intoleranta sint dusmanii unei bune intelegeri

Gandhi
speedyvera
Guru
Guru

Postby florinfermus on Mon Jun 27, 2011 9:55 pm

as avea si eu o intrebare in leg cu naturalizarea rog frumos si poate sa-mi raspunda.
anul trecut in toamna am depus dosarul de naturalizare cu toate actele necesare iar dupa cateva sapt mi sa cerut sa trimit si certificatul de nastere in original.
de atunci nu am mai primit nici un raspuns de la ei.
problema e cum as putea sa-mi recuperez certificatul de nastere ca as avea nevoie de el?
multumesc
florinfermus
Initiat
Initiat

Postby danielstirbu on Fri Dec 16, 2011 10:03 pm

Simplu. Trebuie sa trimiti o recomandata prin care sa ceri restituirea certificatui de nastere. Atentie: si-au schimbat adresa.
danielstirbu
Junior
Junior

Postby lauraclaudia on Mon Mar 05, 2012 10:08 pm

buna tuturor,
am si eu niste nelamuriri in legatura cu neutralizarea daca poate cineva sa-mi raspunda. am primit formularele de la primarie pe care trebuie sa le completez printre care este mentionat si de referinte de la persoane belgiene, dar nu scrie de la cate persoane si daca trebuie copie dupa buletinul peroanelor respective sau nu. asa ca am sunat inapoi la primarie si am intrebat-o pe doamna de acolo ce sa fac de la cate pers. si dc trebuie copie dupa acte iar doamna ff draguta mi-a raspuns ca este la latitudinea mea, sunt in ceata complet. va multumesc.
lauraclaudia
Junior
Junior

Postby dalis on Mon Mar 05, 2012 10:15 pm

lauraclaudia wrote:Mesaj de lauraclaudia pe Lun Mar 05, 2012 9:08 pm
buna tuturor,
am si eu niste nelamuriri in legatura cu neutralizarea daca poate cineva sa-mi raspunda.

Daca musti sau esti periculoasa singurul lucru care reuseste la neutralizarea ta ar fi camasa de forta
CU CIT CUNOSC MAI BINE OAMENII,CU ATIT IUBESC MAI MULT CIINII !!!!
Basescu preluind din invataturile lui Adolf Hitler
dalis
Senior
Senior

Postby lauraclaudia on Mon Mar 05, 2012 10:20 pm

da merci, naturalizare vroiam sa spun
lauraclaudia
Junior
Junior

Postby ungreiere on Mon Mar 05, 2012 10:24 pm

lauraclaudia wrote:...referinte de la persoane belgiene, dar nu scrie de la cate persoane si daca trebuie copie dupa buletinul peroanelor respective sau nu. asa ca am sunat inapoi la primarie si am intrebat-o pe doamna de acolo ce sa fac de la cate pers. si dc trebuie copie dupa acte iar doamna ff draguta mi-a raspuns ca este la latitudinea mea, sunt in ceata complet. va multumesc

Trebuiesc referinte in cazul in care nu ai locuit permanent in Belgia in ultimii trei ani si vrei sa demonstrezi ca ai legaturi puternice cu Belgia.
ungreiere
Senior
Senior

Postby ungreiere on Mon Mar 05, 2012 10:26 pm

dalis wrote:Daca musti sau esti periculoasa singurul lucru care reuseste la neutralizarea ta ar fi camasa de forta

Daca 'musca' inseamna ca ai s-o iubesti 'cu-atat mai mult...'
:yellgrin:
ungreiere
Senior
Senior

Postby lauraclaudia on Mon Mar 05, 2012 10:29 pm

merci de raspuns
lauraclaudia
Junior
Junior

Postby mihai24 on Thu Jun 07, 2012 6:16 pm

hey people..... :tooth:

in Ianuarie la sf mi-am depus actele la primarie ca sa primesc nationalitatea dupa 3 ani de casatorie si dupa 4 luni si cateva zile (cu anchete si tot tacamul) am primit vestea ca o sa fiu Belge. :yellgrin: .. asa ca astept convocarea de la primarie sa imi schimb cartea de identitate.
so happy.... :sqglass: numai cand ma gandesc toate travel plans care ni le-am facut
mihai24
Initiat
Initiat

Postby florina on Sun Jun 10, 2012 2:46 pm

felicitarile mele o grija in minus cu actele si noi am depus anul trecut in ianuarie si sper ca prin iulie sau august sa o primim.
florina
Junior
Junior

Postby mishulyna on Fri Jul 13, 2012 10:18 pm

Stie cineva cum e cu "reîntregirea familiei" pentru ascendenti dupa obtinerea cetateniei? Ezit s-o cer pentru ca am parinti în vârsta si n-ar fi exclus sa trebuiasca sa aduc unul dintre ei în eventualitatea ca ramâne singur. Si-am citit prin presa niste chestii.... :hmm:
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Postby IN on Wed Aug 22, 2012 7:35 pm

Buna,

vad un sir lung de discutii care dateaza de ceva vreme... as vrea sa stiu cat timp dureaza toata procedura de naturalizare? am depus dosarul la inceputul lui ianuarie si am fost vizitata de politie iar acum astept :(

am intrebat la comuna dar se pare ca nu mai e de competenta lor. De aceea am sunat camera reprezentantiilor si domnu flamand mi-a zis foarte plictisit ca mai pot astepta ca uneori dureaza 3-5 ani!

Daca e cineva care a obtinut-o si poate sa imi raspunda, va multumesc anticipat
IN
Nou venit
Nou venit

Postby essa on Thu Aug 23, 2012 9:18 am

Domnu flamand a avut dreptate. Sunt mai multe etape si poate dura catva ani.
essa
Membru
Membru

Previous

Return to Acte/Proceduri/Consulat&Ambasada