PRIMELE ZILE LA GRADINITA

Un forum dedicat copiilor nostri,ne-ar putea ajuta in primul rand sa trecem mai usor peste anumite probleme specifice educarii si cresterii lor,mai ales atunci cand putem schimba din experienta si informatiile pe care le avem

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

PRIMELE ZILE LA GRADINITA

Postby GYNA on Tue Sep 04, 2012 10:39 am

Buna ziua, as dori sa gasesc mamici de pitici care au inceput gradinita in Belgia.Noi am ajuns in Belgia cand copilul avea 2 ani si 4 luni,acum are 2 ani si 8 luni si a trebuit sa mergem la gradinita......tare greu;nu stiu cum sa procedez mai bine pentru a-l obisnui,pentru ca nu vrea sa mearga,plange inca de acasa cand il pregatesc;odata ajunsi la gradinita tremura si se tine de gatul meu;educatoarea mi-a zis ca trebuie sa fiu tare si sa il las acolo,insa eu ma tem ca daca il fortez nu va mai vrea sa mearga deloc...NU STIU ce trebuie sa fac sa fie mai bine.ROG mamicile care au mai fost in situatia mea sa ma ajute cu un sfat.VA MULTUMESC ANTICIPAT!!! O zi buna! :(
GYNA
Nou venit
Nou venit

Re: PRIMELE ZILE LA GRADINITA

Postby kondurass on Tue Sep 04, 2012 6:15 pm

Tare as vrea sa te ajut dar nu pot,pt. ca fetita mea nu are decat un 1 an si 4 luni. Dar la anul o sa fiu si eu pe la gradinita cu ea asa ca sunt curioasa cum fac fata mamicile si piticii,si cum se procedeaza aici cu gradinita. Asteptam " povestile" voastre mamici. ;) .Si pt tine GYNA curaj !! :rsmile:
kondurass
Initiat
Initiat

Postby GYNA on Thu Sep 06, 2012 5:40 am

MULTUMESC! pentru tine cred ca o sa fie mai bine deoarece deja o sa aveti vechime in Belgia,eu ma gandesc ca ii e tare greu si pentru ca nu intelege limba.....oricum,avem incredere ca o sa fie bine pana la urma :yellgrin:
GYNA
Nou venit
Nou venit

Postby Georgiana Andreea on Thu Sep 06, 2012 10:47 am

Trebuie facuta atentie si la raportarea parintilor la gradinita si/sau la starea de fapt ca copilul lor merge la gradinita.
In asemenea cazuri observatia, interviul si alte teste pot da raspunsul corect ca in final sa se corecteze ce este de corectat.

Mare atentie la atitudinea parintilor fata de gradinita, fata de faptul ca copilul intra intr-un mediu usor strain, ca comunicarea se va face intr-o alta limba. Copilul nu trebuie sa simta stresul parintilor sau ingrijorarea lor. Inainte de a merge la gradinita copilul prin programul lui, trebuie sa se apropie de programul institutionalizat. Se pot face vizite la gradinita - prezentare, vorbit cu educatoare cu ceva timp inainte de inceperea anului scolar, si astfel copilul sa faca "cunostinta" cu viitorul mediul (prezentare de clasa, de jucarii etc).

P.s.: nu va faceti griji pentru limba "straina" la varste fragede - creierul copiilor este in formare; este chiar un avantaj pentru el.

Ar fi multe de spus........
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby mishulyna on Thu Sep 06, 2012 6:47 pm

GYNA wrote:tare greu;nu stiu cum sa procedez mai bine pentru a-l obisnui,pentru ca nu vrea sa mearga,plange inca de acasa cand il pregatesc;odata ajunsi la gradinita tremura si se tine de gatul meu;educatoarea mi-a zis ca trebuie sa fiu tare si sa il las acolo

Încearca sa-ti amintesti cum au procedat parintii (bunicii) cu tine în prima zi la gradi. Pe mine m-au lasat acolo în ciuda bocetelor, probabil si tu ai patit la fel...

Zoe, fii barbata! Sper ca s-a rezolvat cu frica între timp (doua zile conteaza ca sa-ti schimbi impresiile) si ca micutul tau se simte bine între colegii de joaca, picii se adapteaza destul de repede. :inlove:
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Postby GYNA on Wed Sep 12, 2012 9:47 am

Se pare ca deja e mai bine....sunt multumita! Nu mai plange asa rau,aproape deloc.Multumesc oricum pentru sfaturi!!!!!!!! :yellgrin:
GYNA
Nou venit
Nou venit

Postby mishulyna on Wed Sep 12, 2012 9:13 pm

Pici curajos, nu gluma... :yylove:
Doamne-ajuta!
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Return to Despre copii si parinti