by welkom on Wed Sep 12, 2012 11:47 am
buna.
parerea mea e ca daca romania nu avea probleme cu cei de sus era mult peste belgia ......mai multe nu spun
multi dintre cei care raman aici o fac doar pentru ca in numai cateva luni in belgia reusesti sa faci datorii de mii de euro si daca ai putina materie cenusie in cap ramai si incerci sa rezolvi problema aici , pentru ca daca pleci cu cateva mii de euro datorie in tara e mult mai greu sa iti revii......chiar daca majoritatea nu recunosc (cel putin aici pe forum) asta e unu din motivele pentru care mai mult de jumatate din romanii care vin aici mai si raman.......
una peste alta si mai pe scurt , primele 6 (sa zic asa) luni sunt de la grele in sus si daca ai putin noroc dupa aia incetisor incepi sa-ti revii si ce e drept dupa inca cateva luni de munca in care incepi sa-ti achiti datoriile incepi sa duci o viata sa zic eu decenta....
spun decenta pentru ca in ciuda faptului ca daca ai ajuns pe zero cu datoriile si mai lucreaza si sotu/sotia poti pune deoparte bani si chiar bani frumusei , niciodata nu o sa ai bucuria si ce vrei tu in suflet ca in romania ...........eu de ex. in romania cand luam micutul salariu de 1500 sau 2000 (era undeva intre , nu era fix) ma bucuram multtttt mai mult decat acum , cu toate ca iau mult peste ce luam acasa.....si cu toate ca fiind aproape am vizitat tari ca franta ,germania,anglia,italia si urmeaza spania , ceva nu ma lasa sa ma bucur de chestiile astea si eu cred ca de vina e stilul de trai de aici sau poate faptu ca oamenii sunt destul de rai (chiar daca unii spun ca nu e asa vino o luna si bagate in seama cu lumea si vb dupa aia) , nu stiu ce anume dar ceva nu ma lasa sa ma bucur de chestiile care odinioara ma bucurau enorm si erau decat in stagiu de planuri.....
aaaaa si inca o mica observatie pe care o am de spus , parerea mea este ca in europa sunt multe , repet multe , tari care sunt mult mai frumoase si cu oameni mult mai primitori decat aici....
legat de studii , e oarecum normal ca o diploma de aici sa fie vazuta mai bine , atat in tara dar si peste hotare :P si asta se datoreaza tot celor de sus.............deci pentru viitorul tau cred ca ar prinde mai bine o diploma de aici decat una din romania ..