Radiere in Belgia

Forumul celor pasionati de automobile

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Radiere in Belgia

Postby adriangav on Thu Nov 25, 2010 11:13 am

Servus tuturor. am o masina inmatriculata in Belgia,si as dori sa o inmatriculez in Romania. trebuie radiata neaparat de aici sau pot sa merg cu ea in tara si sa o radiez acolo pt a fii inscrisa in Romania, fara numere provizorii si toate astea? care e drumul cel mai scurt si mai simplu? multumesc ..
adriangav
Initiat
Initiat

Re: Radiere in Belgia

Postby Cornelia on Thu Nov 25, 2010 12:02 pm

Mergeti cu masina in Romania, sau luati aici numere de tranzit.
Placuta de inmatriculare o puteti trimite si prin posta ulterior sau o duceti personal la DIV http://www.mobilit.fgov.be/nl/indexRefr ... l-text.htm .
Traduceri autorizate si consiliere http://www.vertalingen-traduceri.net
Cornelia
Consilier Rombel
Consilier Rombel

Postby speedyvera on Thu Nov 25, 2010 12:07 pm

adriangav wrote:Servus tuturor. am o masina inmatriculata in Belgia,si as dori sa o inmatriculez in Romania. trebuie radiata neaparat de aici sau pot sa merg cu ea in tara si sa o radiez acolo pt a fii inscrisa in Romania, fara numere provizorii si toate astea? care e drumul cel mai scurt si mai simplu? multumesc ..

Mergeti linistit in Romania , iar de acolo cu scrisoare recomandata trimiteti placile la adresa Directiei de Inmatriculare a Vehiculelor . Dupa ce va intoarceti in Belgia veti primi inapoi taxa de circulatie (diferenta aferenta perioadei care nu ati mai avut masina inmatriculata) .

Si vous voulez rayerl'immatriculation de votre voiture (faire radier votre plaque d'immatriculation ), il faut renvoyer votre plaque minéralogique à la DIV. Si vous avez décidé de ne plus utiliser votre véhicule, ne tardez pas à rendre votre plaque, parce que la taxe de circulation reste due aussi longtemps que la plaque n'est pas radiée.

Pour restituer votre plaque d'immatriculation officielle (munie d'un sceau à l'arrière) à la DIV,:

renvoyer votre plaque par la poste à la DIV – Service Radiations, Rue du Progrès 56, 1210 Bruxelles

http://www.belgium.be/fr/mobilite/vehic ... iculation/
Furia si intoleranta sint dusmanii unei bune intelegeri

Gandhi
speedyvera
Guru
Guru

Postby adriangav on Tue Feb 01, 2011 12:30 pm

multumesc mult.. am ajuns in Romania , am inscris masina, mi au fost oprite si placutwle si cartea in inmatriculare din belgia in schimbul unei adevarinte din care reiese ca acestea au fost retinute de autoritatile romane.. practic acum e inmatriculata in 2 tari.. cum fac sa o radiez din belgia? fara carte si fara placute? multumesc
adriangav
Initiat
Initiat

Postby Adnana on Tue Feb 01, 2011 12:49 pm

adriangav wrote:cum fac sa o radiez din belgia? fara carte si fara placute? multumesc

Eu stiam ca in Belgia radierea se face taman in baza returnarii placutelor... asa cum de altfel toata lumea aici a precizat.
Eu nu vad alta alternativa decat sa suni la DIV si sa intrebi. Poate iti este de folos hartia primita de la romani (evident tradusa macar in franceza...)
(PS: personal ma intreb in baza carui document ti-au retinut placutele...?)

Si vous voulez rayer l'immatriculation de votre voiture (faire radier votre plaque d'immatriculation ), il faut renvoyer votre plaque minéralogique à la DIV. Si vous avez décidé de ne plus utiliser votre véhicule, ne tardez pas à rendre votre plaque, parce que la taxe de circulation reste due aussi longtemps que la plaque n'est pas radiée.

Pour restituer votre plaque d'immatriculation officielle (munie d'un sceau à l'arrière) à la DIV, deux possibilités :

•renvoyer votre plaque par la poste à la DIV – Service Radiations, Rue du Progrès 56, 1210 Bruxelles
•déposer votre plaque minéralogique dans la boîte prévue à cet effet aux guichets ou aux antennes de la DIV

Citat luat de la link-ul de mai sus
A. Einstein: "The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.
We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift."
Adnana
Consilier Rombel
Consilier Rombel

Postby adriangav on Wed Feb 02, 2011 1:03 pm

e ciudat sa ai masina inscrisa in 2 tari simultan...oare daca as avea placutele si talonul din belgia si as schimba dupa bunul plac placutele romanesti cu cele belgiene.... as incalca legea? ca tot sunt impozitat de 2 tari.. dar daca as pune o placuta romaneasca si una belgiana in acelasi timp?? :yellgrin: normal erasa fie un sistem sa se radieze simultan cu inmatricularea
adriangav
Initiat
Initiat

Postby cdc on Wed Sep 12, 2012 3:15 pm

Salut Adrian!

Poti sa imi spui te rog cum ai rezolvat pana la urma cu radierea? Si eu sunt acum in aceeasi situatie ca a ta.

Multumesc!
cdc
Nou venit
Nou venit

Return to Automobil Club Rombel