Intrebare

Orice tine de perfectarea actelor pentru stabilirea in Belgia sau reinoirea actelor romanesti

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Re: Intrebare

Postby gargarita on Mon Aug 02, 2010 3:45 pm

Buna ziua,
Sunt noua pe aici si am si eu o intrebare :hmm: :
-am un copil de 12 ani impliniti care a venit aici in Be., cetatean roman, pasaport individual.Peste cateva zile vrea sa plece acasa, singur.Mentionez ca noi, parintii, suntem aici in Be, iar in Ro este asteptat de o persoana care are procura pentru el.Ce acte sunt necesare pentru a calatori singur?Trebuie sa mergem la Ambasada sa facem o procura prin care noi parintii suntem de acord sa calatoreasca singur sau aceasta se face la aeroport? Am inteles ca, cu Compania Blueair se poate face acest lucru dar contra sumei de 50 e.Cand se platesc acesti bani?Odata cu achizitionarea biletului sau la ghiseu cand pleaca?Pot achizitiona eu singura biletul sau trebuie sa merg la o agentie de voiaj?
Multumesc anticipat!
gargarita
Nou venit
Nou venit

Postby andreea23 on Mon Aug 02, 2010 4:09 pm

Potrivit dispoz. art.2 (2) din Lg.248/2005, cetatenii romani minori pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali, in conditiile prezentei legi. In sensul prezentei legi, prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

Votre enfant non accompagné voyage, parfois avec un surcoût, en qualité de passager UM*. Renseignez-vous directement auprès de votre compagnie aérienne.

Accueil et prise en charge au départ
Lors de son enregistrement, votre enfant est pris en charge par la compagnie aérienne. À partir de ce moment, il est placé sous sa responsabilité juridique.

Il reçoit une « pochette UM » qui contient 4 documents :

son billet d'avion
ses papiers d'identité
son autorisation parentale
une fiche d'identification dûment complétée, sur laquelle figurent le nom et l'adresse de la personne chargée de récupérer votre enfant à l'aéroport d'arrivée.

Une hôtesse accompagne ensuite votre enfant jusqu'à son embarquement.

Pendant le voyage
Votre enfant est surveillé par le personnel navigant. Si une correspondance sur la même compagnie est prévue, votre enfant reste sous la surveillance du personnel de celle-ci. Si une correspondance sur une autre compagnie est prévue, vous devez remplir des formalités avec celle-ci, avant le départ.

À l'arrivée
En règle générale, les enfants sortent de l’avion en dernier, accompagnés par une hôtesse.
Votre enfant est récupéré par la personne désignée, après contrôle de son identitate
Traieste viata ca si cum fiecare fapta a ta ar fi lege universala
andreea23
Membru
Membru

Postby Adnana on Mon Aug 02, 2010 4:21 pm

andreea23 wrote:en qualité de passager UM*

Anticipand intrebarea: * UM veut dire unaccompagnied minor, mineur non accompagné
A. Einstein: "The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.
We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift."
Adnana
Consilier Rombel
Consilier Rombel

Postby andreea23 on Mon Aug 02, 2010 4:24 pm

Pasagerii care calatoresc pe zborurile interne sunt rugati sa prezinte la ghiseele de checkin
urmatoarele documente de identitate:
• pasaport valabil
sau
• buletin de identitate/ carte de identitate
EXCEPTIE:
Cetatenii romani minori, care nu au implinit varsta de 14 ani, vor fi imbarcati pe baza
certificatului de nastere in original sau copie legalizata. Pentru aceasta categorie de
pasageri, certificatul de nastere este considerat document de identitate.

Normal cei 50 de euro trebuiesc platiti la aeroport
andreea23
Membru
Membru

Postby Adnana on Mon Aug 02, 2010 4:31 pm

andreea23 wrote:Pasagerii care calatoresc pe zborurile interne sunt rugati sa prezinte la ghiseele de checkin
urmatoarele documente de identitate:
• pasaport valabil
sau
• buletin de identitate/ carte de identitate
EXCEPTIE:
Cetatenii romani minori, care nu au implinit varsta de 14 ani, vor fi imbarcati pe baza
certificatului de nastere in original sau copie legalizata. Pentru aceasta categorie de
pasageri, certificatul de nastere este considerat document de identitate.

Normal cei 50 de euro trebuiesc platiti la aeroport

Andreea, eu chiar citesc si ma minunez: tu realizezi in general ce citesti?

gargarita wrote:-am un copil de 12 ani impliniti care a venit aici in Be., cetatean roman, pasaport individual.Peste cateva zile vrea sa plece acasa, singur

Acasa = din Be in Ro. Deci nu e zbor intern.

Nici nu mai comentez concluzia ta cu cei 50 de EUR de plata... ca zau daca pricep de unde ai tras-o...
A. Einstein: "The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.
Adnana
Consilier Rombel
Consilier Rombel

Postby andreea23 on Mon Aug 02, 2010 5:59 pm

stiu ce ins zbor inter..4.1 TARIFE
Tarifele se aplica doar pentru transportul din punctul de plecare pana la punctul de destinatie.Tarifele nu includ serviciile de transport terestru pina la/de la aeroport sau intre aeroporturi. Tariful dumneavoastra va fi calculat in concordanta cu Tarifele noastre valabile in data de plata a Biletului Electronic pentru a calatori in data si pe ruta specificate pe acesta.
Tariful pentru calatoria inscrisa pe Biletul Electronic este sub rezerva modificarii acestuia de catre Blue Air inaintea inceperii calatoriei. Modificarea tarifelor va fi comunicata pe website-ul Blue Air la sectiunea "Anunturi importante".
Minorii neinsotiti platesc o taxa suplimentara de 50 Euro/ segment.

4.2 TAXE SI ALTE CHELTUIELI
Va trebui sa platiti taxe si suprataxe care sunt impuse de guvern, autoritati aeronautice civile, aeroporturi si Blue Air. In momentul in care platiti Biletul Electronic veti fi informat de taxele si suprataxele care nu sunt incluse in tarif, marea majoritate a acestora fiind inscrise separat pe Biletul Electronic.Taxele si suprataxele impuse transportului aerian se modifica permanent si pot fi impuse si dupa data cumpararii Biletului Electronic. Daca taxele sau suprataxele inscrise pe Biletul Electronic se vor majora ulterior datei de cumparare,dar inainte de inceperea calatorie, veti fi obligat sa le platiti. De asemenea, daca apar noi taxe, valabile la data calatoriei, veti fi obligat se le platiti. Aplicarea acestor noi taxe sau majorarea celor existente va fi comunicata pe website-ul Blue Air la sectiunea "Anunturi Importante" si/sau in "Conditii de Calatorie".
.
andreea23
Membru
Membru

Postby talidabrb on Mon Aug 02, 2010 6:29 pm

bla bla bla

scurt pe doi

Cand cumparati bilet de avion trebuie platit un insotitor , de exemplu 40 de euro pt Tarom
Va trebuie procura de la consulat ( 60 de euro) semnata de ambii parinti, pentru compania de zbor
deci : PROCURA -BILET -INSOTITOR

Cand cumparati biletul trebuie sa mentionati cine il asteapta la aeroport pentru ca ridicarea persoanei se face numai sub semnatura celui imputernicit de catre parinti sa-l ridice

Deci copilul care calatoreste singur are intodeauna un insotitor desemnat de compania de zbor in schimbul a celor 40 sau cat or fi de euro...
gata:)
talidabrb
Editor Rombel
Editor Rombel

Postby Adnana on Tue Aug 03, 2010 9:07 am

talidabrb wrote:bla bla bla
scurt pe doi [...] gata:)

:-))

O intrebare pe topic: mi-ar trebui un link cu prevederile astea la nivel european (conditiile de calatorie pentru minori in UE). Il gasesc si singura dar m-am gandit ca poate cineva il are la indemana.
Adnana
Consilier Rombel
Consilier Rombel

Postby andreea23 on Tue Aug 03, 2010 9:13 am

eu am gasit un link in privinta minorilor (este aeroportul din paris)....poate ajuta
http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/fr-F ... eant-Seul/

alt link in limba romana ce descrie conditiile de zbor in privinta minorilor
http://www.esky.ro/ghid-de-calatorie/Re ... cu-avionul
poate va este de folos.o zi placuta
andreea23
Membru
Membru

Postby gargarita on Tue Aug 03, 2010 12:16 pm

Multumesc frumos pentru toate informatiile
gargarita
Nou venit
Nou venit

Re: Intrebare e necesara procura

Postby roinbrusel on Sat Sep 15, 2012 4:38 pm

Am urmatoarea intrebare:

Un copil minor va calatori insotit doar de unul din parinti pe ruta Belgia - Spania si retur cu avionul. Ambii calatoresc cu pasapoarte individuale romanesti. In acest caz este nevoie de acordul (procura) celuilalt parinte?
Din ce am citit am dedus ca procura e necesara doar la iesirea din Romania insa vreau o confirmare de la voi. Multumesc.
roinbrusel
Junior
Junior

Previous

Return to Acte/Proceduri/Consulat&Ambasada