acte pt parinti

Orice tine de perfectarea actelor pentru stabilirea in Belgia sau reinoirea actelor romanesti

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

acte pt parinti

Postby bob_de_roua on Tue Sep 25, 2012 12:59 pm

Buna ziua, vreau sa o tin pe mama cu mine in Belgia si intampin probleme la comuna desi eu lucrez legal, am asigurare medicala si tot ce mai trebuie...carte de sejur. Am fost la comuna cu actele mamei mele spunand ca intentionez sa o tin cu mine si vreau sa o inregistreze si dupa 5 luni de asteptare mi-au dat o hartie conform careia mama e obligata sa paraseasca teritoriul Belgiei in 30 de zile sau sa aduca din tara o dovada ca nu are acolo nici un venit. Va intreb pe cei care aveti idee: e normal asa ceva? Eu stiam ca iti poti lua familia cu tine si parintii cred ca fac parte din familie.....inca. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
bob_de_roua
Nou venit
Nou venit

Re: acte pt parinti

Postby RLC on Tue Sep 25, 2012 1:10 pm

O parere:

Cred ca ar trebui sa mergi din nou la comuna si sa le dai o declaratie ca ii vei asigura mamei tot ceea ce are nevoie aici (casa, masa..etc) si ca dansa nu va solicita "ajutoare financiare" din partea statului Belgian. Daca accepta aceasta declaratie e posibil sa nu mai solicite dovezi despre veniturile din Romania.......

Repet, e doar o parere. In plus, din cate stiu, fiecare Comuna aplica regulile generale in interpretari proprii......

C.
RLC
Moderator
Moderator

Postby bob_de_roua on Wed Sep 26, 2012 7:46 pm

ms frumos de raspuns, ceea ce nu inteleg eu este: parintii nu intra la reintregirea familiei?
bob_de_roua
Nou venit
Nou venit

Postby Georgiana Andreea on Wed Sep 26, 2012 8:47 pm

bob_de_roua wrote:ms frumos de raspuns, ceea ce nu inteleg eu este: parintii nu intra la reintregirea familiei?

Ba intra dar sunt ei in afara legii.....
Stiu pe cineva care si-a adus mama fara pb si erau in total 4 pe un salariu......depinde doar de comuna.
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby speedyvera on Thu Sep 27, 2012 7:01 am

Georgiana Andreea wrote:
bob_de_roua wrote:ms frumos de raspuns, ceea ce nu inteleg eu este: parintii nu intra la reintregirea familiei?

Stiu pe cineva care si-a adus mama fara pb si erau in total 4 pe un salariu......depinde doar de comuna.

Dar si de situatia mamei in Romania , ex. : daca este vaduva , bolnava , fara venituri sau cu venituri insuficiente ,fara nici un alt sprijin material, fara sa detina proprietati .
Asta au vrut sa stie in cazul nostru .
Furia si intoleranta sint dusmanii unei bune intelegeri

Gandhi
speedyvera
Guru
Guru

Postby Georgiana Andreea on Thu Sep 27, 2012 8:50 am

Nu au vrut sa stie absolut nimic - o maricica comuna din Namur unde nu sunt multi straini si unde toate documentele merg fara intrebari si repede.......
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby Adnana on Thu Sep 27, 2012 5:14 pm

Din cate stiu eu in modificarile recente intra si faptul ca regoupement familial nu mai poate fi considerat "in sus" asadar e.g. parintii. Aici sunt descrise situatiile de regroupement familial (in varianta despre care eu stiu ca este de actualitate): http://www.diplomatie.be/yaounde/media/ ... milial.pdf

Aici si ultima stire pe tema unde la fel se precizeaza clar ca numai copii si partenerul/partenera intra in aceasta categorie:
http://www.lalibre.be/actu/belgique/art ... toire.html
A. Einstein: "The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.
We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift."
Adnana
Consilier Rombel
Consilier Rombel

Postby Georgiana Andreea on Fri Sep 28, 2012 6:42 am

Adnana wrote:

Din cate stiu eu in modificarile recente intra si faptul ca regoupement familial nu mai poate fi considerat "in sus" asadar e.g. parintii. Aici sunt descrise situatiile de regroupement familial (in varianta despre care eu stiu ca este de actualitate): http://www.diplomatie.be/yaounde/media/ ... milial.pdf

Aici si ultima stire pe tema unde la fel se precizeaza clar ca numai copii si partenerul/partenera intra in aceasta categorie:
http://www.lalibre.be/actu/belgique/art ... toire.html

"En revanche, les Européens non Belges vivant en Belgique ont toujours l’occasion de faire venir leurs parents".
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Postby bob_de_roua on Fri Sep 28, 2012 10:01 am

Va multumesc frumos pentru raspunsuri....ajung sa cred ca daca schimb zona pot avea mai mult succes:)
bob_de_roua
Nou venit
Nou venit

Postby mishulyna on Fri Sep 28, 2012 5:15 pm

Daca reusesti sa dai si timpul înapoi ar fi perfect.
Încearca si varianta "Contacter Coralie Hublau via le formulaire de contact" (în josul paginii):
http://www.cire.be/thematiques/sejour-e ... i-a-change
Succes si weekend placut!
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Postby bob_de_roua on Sat Sep 29, 2012 1:48 am

Multumesc din suflet, weekend placut si tie!
bob_de_roua
Nou venit
Nou venit

Postby Topolino on Sat Sep 29, 2012 8:25 pm

Nu va legati la cap pt reintregirea familiei ca-i chestie complicata si cu aplicatie in special pt turci, marocani si alte natii din afra uniunii europeene.
Pt cetatenii EU se aplica dreptul de sejur pt resortisanti, pt ascendentii si descendentii lor. Parintii care se inscriu la comuna sub acelasi acoperis cu copilul (care locuieste si munceste in Belgia) trebuie sa aduca dovada ca au o pensie, ca sunt asigurati medical in tara de origine si ca eventual se mai bazeaza si pe alte resurse ( casa in tara, ajutor /prise en charge din partea copilului din belgia) pt nu deveni o povara pt ajutorul social din Belgia.....Formalitatile nu-s usoare , este ceva umblatura dar asta-i viata.
Ceva info, pe aici: http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 004_fr.htm
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Postby nusu1978 on Wed Nov 07, 2012 11:14 pm

Salut. Sunt mai nou prin Belgia si nu ma pricep asa bine .Daca eu muncesc cu forme legale si maine (de ex.)imi aduc familia aici,pot sa-i fac sotiei carte de identitate,fara ca ea sa munceasca ? Ca am inteles ca poti sa-ti faci card ID.numai dak muncesti legal. Multumesc anticipat
nusu1978
Nou venit
Nou venit

Postby Georgiana Andreea on Thu Nov 08, 2012 10:13 am

nusu1978 wrote:Salut. Sunt mai nou prin Belgia si nu ma pricep asa bine .Daca eu muncesc cu forme legale si maine (de ex.)imi aduc familia aici,pot sa-i fac sotiei carte de identitate,fara ca ea sa munceasca ? Ca am inteles ca poti sa-ti faci card ID.numai dak muncesti legal. Multumesc anticipat

Maine daca iti aduci sotia, nu poti sa ii faci carte de identitate, dar poti sa ii faci carte de sejur (fara ca ea sa munceasca). Nici tu nu cred ca ai carte de identitate belgiana.

NU MAI FACETI CONFUZII!
Georgiana Andreea
Senior
Senior

Return to Acte/Proceduri/Consulat&Ambasada