vik.vik wrote:buna ziua. as avea nevoie de cateva sfaturi, sugestii, sau chestii de genu despre ajutorul social in belgia...daca exista si se poate asa ceva. am cautat, nu gasesc nimic concret.
locuiesc in brugge de aproximativ 4 luni, impreuna cu mama. de cand am ajuns tot incerc sa'mi gasesc de munca. sunt inscris peste tot, vdab, la fiecare interim, dar fara niciun rezultat... momentan sunt la scoala, urmez niste cursuri sa invata flamanda. si am auzit de la cineva cum ca as putea beneficia de un ajutor, motivul fiind ca doar mama lucreaza. si nu ar strica deloc sa pot sa'mi continui cursurile si sa am si un oarecare venit.
multumesc anticipat
Iar nu va exprimati clar.
Cine a venit mai intii ? Mama, de cite vreme, sub ce statut ?
Dvs de cind ati venit in Belgia ? Ce faceai in ro ,inainte ? Ce vista ai ?
Pontul cu ajutoarele sociale pt copchilul care au fost /este in intretinerea parintilor sta cam asa: unul dintre parinti / parintii lucreaza in Belgia dar copilul a ramas in tara sa-si continue studiile. E dreptul lui, sa aleaga pe unde vrea sa studieze atita vreme cit parintii stiu adica si-au dat acordul. Parintii il inscriu la comuna in belgia deoarece minorul are acelasi domiciliu cu parintii dar poate studia liceu sau fac in Ro. Cind a terminat cu studiile vine copchilul in Belgia pe capul parintilor si cere ajutor de somaj sau in cel mai rau caz se inscrie la ajutor social. N-am dat cu parul si n-am inventat eu procedura. Miscarea-i cunsocuta si practicata .