Viata in Belgia

Discutii a caror teme nu se incadreaza intr-unul din celelalte forumuri

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Re: Viata in Belgia

Postby tiano on Wed Sep 19, 2012 11:14 pm

Are dreptate unused,fiecare traieste experiente diferite,intradevar pentru tine care vrei sa faci un master aici eu cred ca intr'un
viitor mai indelungat iti va fi mult mai bine in belgia decat in Tara.intradevar nici in belgia nu e totul roz dar e mai bine decat in Tara.in viata trebuie sa ai curaj,sa multi,sa fi optimist si sa nu renunti niciodata doar asa vei reusi.
tiano
Nou venit
Nou venit

Postby essa on Fri Sep 28, 2012 10:53 am

bebicadumitru wrote:M-ar interesa in ce domenii exista multe locuri de munca in Belgia?

Te referi la meseriile pentru care nu e nevoie de permis de munca sau la toate in general?
essa
Membru
Membru

Postby leukeroemeen on Fri Oct 05, 2012 8:11 am

Sunt multe domenii...Nu știu ce dobitoc vei găsi să ți le enumere... Te-ai gândit că este mai simplu să spui ce știi să faci și apoi îți vom răsunde dacă există posibilitatea?

Nu mai puneți întrebări vagi!
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby leukeroemeen on Fri Oct 05, 2012 8:14 am

tiano wrote:Are dreptate unused,fiecare traieste experiente diferite,intradevar pentru tine care vrei sa faci un master aici eu cred ca intr'un
viitor mai indelungat iti va fi mult mai bine in belgia decat in Tara.intradevar nici in belgia nu e totul roz dar e mai bine decat in Tara.in viata trebuie sa ai curaj,sa multi,sa fi optimist si sa nu renunti niciodata doar asa vei reusi.

Să reușești? Ce anume să reușești?
leukeroemeen
Guru
Guru

Postby SuperPippo on Sun Nov 25, 2012 2:44 pm

Sa reuseasca sa se realizeze financiar, familial si armonios intr-o tara civilizata precum belgia.

Nu mai puneti intrebari vagi, nu va mai inregistrati pe forum, incetati sa mai existati va rog frumos :)
I don't care what you say about me, just spell my name right!
SuperPippo
Membru
Membru

Postby beatrix_amand on Mon Nov 26, 2012 9:41 pm

Violeta... nicaieri in lume nu este si nu va fi USOR... mai ales de una singura...

Daca ti s-a dat SANSA aceasta e o prostie sa o ratezi.. Te poti adapta foarte usor,..totul depinde de tine..si de sansa pe care o ai sa intalnesti oamenii care trebuie...

Belgienii sunt oameni..Romanii sunt oameni...toti suntem oameni..buni si rai, complecsi... depinde de personalitatea si capaciaiatea fiecaruia de a se adapta la o situatie data, de a-ti selecta anturajul... Eu in astia 5 ani de zile am intalnit in mod egal oameni (belgieni) foarte de treaba care mi-au devenit prieteni..la fel si idioti pe care nu doresc sa-i revad vreodata....

Belgia are foarte multi imigranti, de toate nationalitatile; este o tara multinaticulturala...diferita de Romania...nu vei fi stigmatizata ca "strain" ...

Oriunde ai fi, oamenii inteligenti te vor trata in functie de cine esti cu adevarat, de ce poti si de ce esti capabila sa oferi, in functie de calitatile tale... restul te vor trata in mod contrar...

Adaptarea depinde de tine...de bunavointa ta de a te integra, de a adera la noile obiceiuri (fara a fi nevoie sa renunti la ale tale) de a le invata limba, de a trai cu si printre ei... eu zic ca e foarte posibil...doar sa vrei...insa din cate citesc..nu prea pari convinsa de ce-ti doresti cu adevarat...
"I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it. .- Marlyn Monroe"
beatrix_amand
Guru
Guru

Postby mishulyna on Tue Nov 27, 2012 7:19 pm

Bine-ai revenit Bea! yy:)y
Mieux vaut aller seul quelque part que nulle part à plusieurs.
mishulyna
Guru
Guru

Postby Violeta.Dana on Sun Dec 02, 2012 11:12 pm

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Am revenit acum pe forum si am fost surprinsa de cat de multe comentarii s-au strans.
Intre timp am venit in Belgia :) Fac aproape doua luni de cand sunt aici, si in urma experientei de pana acum pot spune ca as putea da dreptate fiecaruia dintre voi, desi unele raspunsuri sunt contradictorii :)). Totusi, nu am simtit asa multa raceala din partea belgienilor, din contra, par niste oameni educati, politicosi si prietenosi. In schimb sunt oarecum dezamagita de multimea de imigranti, in mare parte de proasta calitate, care dau un aspect neingrijit acestei tari (eu locuiesc in Bruxelles acum, am obs. ca in alte orase nu e chiar asa).
@leukeroemeen - studiez Management eu, deci ma refeream la domeniul economic. Nu mi-am cautat inca un job, pentru ca am fost foarte ocupata cu masterul, nu stiu inca ce oportunitati am in acest sens, ramane sa mai explorez...
Violeta.Dana
Nou venit
Nou venit

Postby Patrick19 on Mon Jan 28, 2013 10:26 pm

Violeta.Dana wrote:Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Am revenit acum pe forum si am fost surprinsa de cat de multe comentarii s-au strans.
Intre timp am venit in Belgia :) Fac aproape doua luni de cand sunt aici, si in urma experientei de pana acum pot spune ca as putea da dreptate fiecaruia dintre voi, desi unele raspunsuri sunt contradictorii :)). Totusi, nu am simtit asa multa raceala din partea belgienilor, din contra, par niste oameni educati, politicosi si prietenosi. In schimb sunt oarecum dezamagita de multimea de imigranti, in mare parte de proasta calitate, care dau un aspect neingrijit acestei tari (eu locuiesc in Bruxelles acum, am obs. ca in alte orase nu e chiar asa).
@leukeroemeen - studiez Management eu, deci ma refeream la domeniul economic. Nu mi-am cautat inca un job, pentru ca am fost foarte ocupata cu masterul, nu stiu inca ce oportunitati am in acest sens, ramane sa mai explorez...

Mult SUCCES Violeta , admir la tine curajul si ambitia de care dai dovata. Nu trebuie sa bagi in seama fiecare parere negativa pe care o primesti aici pe forum, ce o sa faci in continuare depinde de tine o sa fii respectata cu siguranta de belgieni dak si tu la randul tau o sa le oferi respecul tau. Am citit mai sus ca belgienii sunt oameni reci; eu cred ca fiecare tara are ,,oameni reci ",si in Romania sunt oameni reci (nu exista padure fara uscaturi) .In viata trebuie sa incerci, sa te zbati, sa faci cv... nu sa stai sa iti cada cv din cer sau sa-ti fie frica ca intalnesti oamnei reci.
Eu iti urez multa bafta ! si sa iti urmezi drumul pe care l-ai ales dak este cel dorit de tine cun adevart. Putin optimism nu strica esti tanara tot viitorul il ai in fata ;exploreaza viata; doar asa se ajunge la succes prin munca si perseverenta !
Patrick19
Nou venit
Nou venit

Postby RLC on Tue Jan 29, 2013 8:20 am

Daca aveti o poveste de impartasit..... :

https://www.facebook.com/UltimiiEmigrantiPrimiiEuropeni

Comunitatea virtuala deschisa tuturor celor ce vor sa destainuie experiente personale legate de plecarea din Romania si integrarea in comunitatea europeana inainte si dupa 1 ianuarie 2007.

Asteptam povestirile dumneavoastra la adresa e-mail: povestiri.uepe@gmail.com

C
RLC
Moderator
Moderator

Postby MolenbeekPride on Tue Jan 29, 2013 4:28 pm

RLC wrote:Daca aveti o poveste de impartasit..... :

https://www.facebook.com/UltimiiEmigrantiPrimiiEuropeni

Comunitatea virtuala deschisa tuturor celor ce vor sa destainuie experiente personale legate de plecarea din Romania si integrarea in comunitatea europeana inainte si dupa 1 ianuarie 2007.

C

Asa si cine e in spatele acestei pagini? Doar un gmail? Care e scopul paginii? Continutul ei si a meterialelor trimise pe gmail devine proprietatea celui ce detine adresa gmail? Cam misterioasa pagina pe care trimiti lumea, RLC.
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby RLC on Tue Jan 29, 2013 6:05 pm

Nu e nici un mister, eu le-am creat, acolo este specificat:

..... despre problema proprietatii se discuta de la caz la caz (daca povestea respectiva va fi sau nu inclusa in viitoarea carte).

C.
RLC
Moderator
Moderator

Postby aldo on Sat Feb 02, 2013 12:53 am

RLC wrote:

..... despre problema proprietatii se discuta de la caz la caz (daca povestea respectiva va fi sau nu inclusa in viitoarea carte).

C.

Poti face cateva precizari?
Ce carte,cand apare?
mersi
aldo
Membru
Membru

Previous

Return to General