Romani in Verviers

Forum regional, dedicat comunitatilor romanesti din diverse zone ale Belgiei si de ce nu...ale Europei. Aici puteti gasi alti romani care locuiesc in apropiere de dumneavoastra. Titlul topicului trebuie sa reflecte regiunea sau orasul dv.

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Romani in Verviers

Postby nflorea on Thu Oct 22, 2009 3:24 pm

Salut! Ma numesc Natalia si de 2 zile, impreuna cu sotul meu, ne-am stabilit la Verviers, in Belgia. Pentru ca dispunem de niste bani, am decis sa stam aici 1 an de zile si sa vedem daca ne putem face o viata aici.
In primul rand, as dori sa cunosc si alti romani din Verviers. Apoi, as dori cateva sfaturi legat de ce joburi ne-am putea gasi, chiar si fara contract, cum ar fi pentru mine sa iei copiii de la scoala sau sa ai grija de ei, sa ai grija de batrani etc. Eu sunt jurnalist, iar sotul avocat (a lucrat ca jurist dar si ca director de hotel), insa profesiile nu conteaza, important este sa castigam niste bani.
multumesc,
Natalia Florea
nflorea
Junior
Junior

Re: Romani in Verviers

Postby chrisdoina on Thu Oct 22, 2009 4:54 pm

Nu stiu cit de usor se gaseste de lucru la negru in vervier.Oare de ce ati ales acest orase?Aveati mai multe sanse poate la liege.In timp ce stati aici incercati sa va echivalati diplomele.Daca nu aveti acte legale nu puteti sta mai mult de sase luni.
chrisdoina
Guru
Guru

Postby mendez on Thu Oct 22, 2009 5:04 pm

nflorea wrote:Salut! Ma numesc Natalia si de 2 zile, impreuna cu sotul meu, ne-am stabilit la Verviers, in Belgia. Pentru ca dispunem de niste bani, am decis sa stam aici 1 an de zile si sa vedem daca ne putem face o viata aici.
In primul rand, as dori sa cunosc si alti romani din Verviers. Apoi, as dori cateva sfaturi legat de ce joburi ne-am putea gasi, chiar si fara contract, cum ar fi pentru mine sa iei copiii de la scoala sau sa ai grija de ei, sa ai grija de batrani etc. Eu sunt jurnalist, iar sotul avocat (a lucrat ca jurist dar si ca director de hotel), insa profesiile nu conteaza, important este sa castigam niste bani.
multumesc,

Bine ca va-ti stabilit, inseamna ca nu stati sub ceru liber. Eu daca dispuneam de ceva bani ma mutam in Thailanda , dar fiecare cu placerile lui. Banuiesc ca in primul rand va trebuiesc acte asa ca cititi pe aici ce si cum. Munca fara acte are avantaje si dezavantaje asa ca mai bine va ganditi de doua ori ce alegeti. Evident acest forum nu o sa va incurajeze sa munciti la negru. Cu luatul copiilor de la scoala si batranii e mai complicat , va trebuie acreditari, ca sa zic asa , ceva experienta, eventual documente, recomandari. Daca sotul cunoaste bine ceva limbi straine poate sa isi gaseasca in domeniu , mai greu la inceput dar cu perseverenta se poate orice. Ca jurnalist nu cred ca veti gasi ceva,deci poate in curatenie dar fara acte mai greu. Bafta , my advice: change the country :hey:
Nu calcati iarba, fumati-o!
Pastrati Patria - odihniti-va peste hotare!
mendez
Guru
Guru

Postby nflorea on Thu Oct 29, 2009 3:05 pm

Salut! multumesc pentru raspunsuri. Sotul meu are catea de sejur pe 5 luni. Urmeaza sa o iau si eu. De munca poate fi oriunde in zona Liege pentru ca avem masina, iar distantele nu sunt mari. In mare stim care sunt pasii de urmat pentru stabilirea in Belgia. Eu doream sa cunosc si alti romani in Verviers si daca stie cineva vreo oferta de munca.
Natalia Florea
nflorea
Junior
Junior

Postby MihaiStancu on Thu Oct 29, 2009 3:17 pm

bun venit, Natalia.Sper sa gasiti repede de lucru, precum si compatrioti in zona. Succes.
MihaiStancu
Moderator
Moderator

Postby laurica_999 on Wed Nov 04, 2009 9:47 pm

scuza-ma te rog,mi-ai lasat un replay in legatura cu o facultate din Antwerp,nu stii in ce limba se fac cursurile? multumesc
laurica_999
Nou venit
Nou venit

Postby nflorea on Mon Nov 16, 2009 7:18 pm

Sunt foarte bucuroasa ca si-a gasit sotul meu de lucru, receptionist la un hotel de 3 stele din Zaventem. Cu perseverenta, am reusit.
Natalia Florea
nflorea
Junior
Junior

Postby MihaiStancu on Mon Nov 16, 2009 7:35 pm

felicitari din toata inima, asta este o veste deosebit de buna
toate cele bune in continuare !
MihaiStancu
Moderator
Moderator

Postby vulpwy on Tue Mar 16, 2010 10:53 am

buna , mai e cineva in verviers ? eu ajung la Pâques , de pe 1.04 pana pe 19.04 . lucrez la un Foire (Paris Dakar) poate ne vedem pe acolo :) o zi buna !!
Un voyage au milieu de la jungle... avec passage dans un petit tunnel.
vulpwy
Junior
Junior

Postby vulpwy on Tue Mar 23, 2010 12:43 pm

vulpwy wrote:buna , mai e cineva in verviers ? eu ajung la Pâques , de pe 1.04 pana pe 19.04 . lucrez la un Foire (Paris Dakar) poate ne vedem pe acolo :) o zi buna !!

VAD CA NU MAI E NIMENI IN VERVIERS ..... SAU CEl putin nu vor sa se arate .
Un voyage au milieu de la jungle... avec passage dans un petit tunnel.
vulpwy
Junior
Junior

Postby giulia81 on Tue Oct 09, 2012 5:28 pm

buna....este cineva in verviers?
giulia81
Initiat
Initiat

Return to Comunitati Romanesti in Belgia