nflorea wrote:Salut! Ma numesc Natalia si de 2 zile, impreuna cu sotul meu, ne-am stabilit la Verviers, in Belgia. Pentru ca dispunem de niste bani, am decis sa stam aici 1 an de zile si sa vedem daca ne putem face o viata aici.
In primul rand, as dori sa cunosc si alti romani din Verviers. Apoi, as dori cateva sfaturi legat de ce joburi ne-am putea gasi, chiar si fara contract, cum ar fi pentru mine sa iei copiii de la scoala sau sa ai grija de ei, sa ai grija de batrani etc. Eu sunt jurnalist, iar sotul avocat (a lucrat ca jurist dar si ca director de hotel), insa profesiile nu conteaza, important este sa castigam niste bani.
multumesc,
Bine ca va-ti stabilit, inseamna ca nu stati sub ceru liber. Eu daca dispuneam de ceva bani ma mutam in Thailanda , dar fiecare cu placerile lui. Banuiesc ca in primul rand va trebuiesc acte asa ca cititi pe aici ce si cum. Munca fara acte are avantaje si dezavantaje asa ca mai bine va ganditi de doua ori ce alegeti. Evident acest forum nu o sa va incurajeze sa munciti la negru. Cu luatul copiilor de la scoala si batranii e mai complicat , va trebuie acreditari, ca sa zic asa , ceva experienta, eventual documente, recomandari. Daca sotul cunoaste bine ceva limbi straine poate sa isi gaseasca in domeniu , mai greu la inceput dar cu perseverenta se poate orice. Ca jurnalist nu cred ca veti gasi ceva,deci poate in curatenie dar fara acte mai greu. Bafta , my advice: change the country