kitta wrote:vic wrote:Puteti obtine sfaturi competente pentru completarea declaratiei de impozit la nr de telefon 070/344 050 sau http://www.belrtl.be Expertii RTL vor sta la dispozitia d-voastra. Sambata incepand cu orele 8.30.
Buna,
Stiti cumva daca exista posibilitatea de a deduce fiscal banii pe care eu ii trimit parintilor lunar in Romania ca ajutor financiar? Daca da, care sunt conditiile sau eventual forma sub care se integreaza in declaratia fiscala?
Va multumesc pentru ajutor.
Elena
buna tuturor
am fost la fisc la o doamna draguta pentru a intreba cum e cu trimisul acestor bani pentru parinti,nu cred ca variaza de zona
ei zic asa
ca sa incepi sa trimiti bani,nu poti mai mult de 150 euro pe luna impreuna cu fratii tai in total,iar daca incepi de ex in aprilie,trebuie musai sa trimiti pina in dec acelasi an-asta ca sa ti faca acei 80 la suta ,anul urmator,banii cica ii vezi prin dec anul urmator
pina acolo,parintii tai trebuie sa aiba card,trimiti prin card,apoi scoti situatia cu trimisul banilor,dar,parintii tai tre sa scoata din romania de la primarie o dovada precum ei sunt parintii tai,cati copii are legal,,si daca ai frati,trebuie sa trimita in mod egal pina la cifra max impreuna de 150 euro,mai mult nu iti mai da 80 la suta,nu ti mai da nimic-trebuie sa fie un ajutor,nu transfer de bani,zice ea
doamna respectiva spunea ca marocanii foloseau sistemul asta,da au facut in asa fel sa mai renunte lumea
deci ea zice ca nu poti sa trimiti singur 150 euro daca ai frati,se considera transfer de bani in alta tara,si statul nu ti mai da inapoi peste 150 euro
ea zice ca nu poti sa trimiti singur,deci daca nu te intelegi cu fratii tai,nu poti avea acei 80 la suta
daca aveti si alte informatii,sa le cunoastem