SOS impozite

Disctutii despre si cu informatii utile pentru romanii din Belgia

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

Re: SOS impozite

Postby gabi1g on Tue Sep 25, 2012 6:51 pm

kitta wrote:
vic wrote:Puteti obtine sfaturi competente pentru completarea declaratiei de impozit la nr de telefon 070/344 050 sau http://www.belrtl.be Expertii RTL vor sta la dispozitia d-voastra. Sambata incepand cu orele 8.30.

Buna,

Stiti cumva daca exista posibilitatea de a deduce fiscal banii pe care eu ii trimit parintilor lunar in Romania ca ajutor financiar? Daca da, care sunt conditiile sau eventual forma sub care se integreaza in declaratia fiscala?

Va multumesc pentru ajutor.

Elena

buna tuturor
am fost la fisc la o doamna draguta pentru a intreba cum e cu trimisul acestor bani pentru parinti,nu cred ca variaza de zona
ei zic asa
ca sa incepi sa trimiti bani,nu poti mai mult de 150 euro pe luna impreuna cu fratii tai in total,iar daca incepi de ex in aprilie,trebuie musai sa trimiti pina in dec acelasi an-asta ca sa ti faca acei 80 la suta ,anul urmator,banii cica ii vezi prin dec anul urmator
pina acolo,parintii tai trebuie sa aiba card,trimiti prin card,apoi scoti situatia cu trimisul banilor,dar,parintii tai tre sa scoata din romania de la primarie o dovada precum ei sunt parintii tai,cati copii are legal,,si daca ai frati,trebuie sa trimita in mod egal pina la cifra max impreuna de 150 euro,mai mult nu iti mai da 80 la suta,nu ti mai da nimic-trebuie sa fie un ajutor,nu transfer de bani,zice ea
doamna respectiva spunea ca marocanii foloseau sistemul asta,da au facut in asa fel sa mai renunte lumea
deci ea zice ca nu poti sa trimiti singur 150 euro daca ai frati,se considera transfer de bani in alta tara,si statul nu ti mai da inapoi peste 150 euro
ea zice ca nu poti sa trimiti singur,deci daca nu te intelegi cu fratii tai,nu poti avea acei 80 la suta

daca aveti si alte informatii,sa le cunoastem :rock:
gabi1g
Junior
Junior

Postby Topolino on Tue Sep 25, 2012 8:27 pm

Se pot trimite pt parinti pina la max. 10 % din valoarea salariului dvs. lunar.
Banii se trimit prin virament sau mandat postal, in fiecare luna, la o data fixa si cu mentiunea ca sunt platiti pt intretinerea parintilor.
Daca ai frati si nu sunt solvabili, nu intra in calcul, poti trimite pina la 10%.
Daca exista frati care au venituri si pot contribui la intretinere atunci se merge la intelegere.
Daca ai frati care nu vor sa trimita pt parinti, trimite cel care doreste si tot se deduce.......Daca exista obiectii din partea fiscului, totul se discuta cu inspectorul de la impozite.
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Postby gabi1g on Wed Sep 26, 2012 7:23 pm

Topolino wrote:Se pot trimite pt parinti pina la max. 10 % din valoarea salariului dvs. lunar.
Banii se trimit prin virament sau mandat postal, in fiecare luna, la o data fixa si cu mentiunea ca sunt platiti pt intretinerea parintilor.
Daca ai frati si nu sunt solvabili, nu intra in calcul, poti trimite pina la 10%.
Daca exista frati care au venituri si pot contribui la intretinere atunci se merge la intelegere.
Daca ai frati care nu vor sa trimita pt parinti, trimite cel care doreste si tot se deduce.......Daca exista obiectii din partea fiscului, totul se discuta cu inspectorul de la impozite.

inseamna ca persoana de la fisc ma minte!!???
e adevarat ca nu e totul logic la spuselele ei,da,mai investigam
gabi1g
Junior
Junior

Postby catremihut on Tue Oct 09, 2012 8:30 pm

Buna
Lucrez ca independent in Bruxelles din iulie 2012, domeniu de activitate proiectare arhitectura, caut un contabil bun (de preferinta roman), prin bun zic un om care poate sa ma ajute cu sfaturi, nu doar calcule.
Am vazut posturile cu contabili dar sunt din 2009 si nu stiu daca mai sunt valabile.
Daca stiti si puteti sa-mi recomandati pe cineva, va rog sa-mi lasati un mesaj.
Va multumesc!
catremihut
Nou venit
Nou venit

Postby Topolino on Thu Oct 11, 2012 8:23 pm

De Angela, ati auzit ?
Daca va mai intereseaza un nr de tel, contabil: 0484.363.328
Bun de notat in agenda si pt unii si pt altii ca nu ma mai obosesc sa chinui tastatura de 2 X.
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Postby dalis on Thu Jan 31, 2013 3:08 pm

Topolino wrote:

Mesaj de Topolino pe Joi Oct 11, 2012 7:23 pm

Topolino ma bag si eu in seama cu niste info.

Statul belgian adopta noi masuri pt a stringe biruri

http://www.express.be/sectors/fr/ict/do ... 181999.htm

Atentie pt romanii care se gindesc sa plece din Belgia fara sa si achite birurile:

http://www.diicot.ro/index.php/cooperar ... bilaterale

Daca sint romani care sa stie mai in detaliu despre aceste acorduri pot sa dea de stire
CU CIT CUNOSC MAI BINE OAMENII,CU ATIT IUBESC MAI MULT CIINII !!!!
Basescu preluind din invataturile lui Adolf Hitler
dalis
Senior
Senior

Previous

Return to Utile/Societate/Adrese