Probabil pe 22 dec o iau cu masina din loc spre romanica. De obicei o iau prin Arad, Deva, Sibiu, Brasov si ruta asta o stiu cu ochii inchisi. Dar ma enerveaza mereu timpul pierdut pe valea Muresului.
De data asta ma bate gandul sa schimb ruta si s-o iau prin Oradea, Cluj, Brasov, drum pe care il faceam pe vremuri.
As vrea sa va intreb, pe cei ce ati fost cu masina pe ruta asta, mai multe intrebari:
- cum e drumul, in Ungaria, intre Budapesta si Bors? Dat fiind ca nu e autostrada. De fapt, asta ar fi singura chestie care m-ar tine in loc ca s-o iau pe acolo.
- La Nadlac a mers, in general, destul de repede trecerea prin frontiere. La Varsand n-am stat niciodata mai mult de 5 minute in vama. Pe la Bors n-am mai trecut de multi ani de zile. Cum mai e pe acolo in ultima vreme? Se trece repede, se asteapta mult, care e starea drumului intre Oradea si Bors?
- am inteles ca s-a dat in folosinta o bucata de A3 de la Cluj spre Tg. Mures. A mers cineva pe acolo?
Evident, varianta mea "clasica" de mers inca nu e stearsa de pe lista. In ideea ca intru pe la Varsand, stie cineva care mai e starea drumului intre Timisoara si Lugoj? N-am mai fost pe acolo de vreo 3 ani. La vremea aia nu m-a deranjat starea drumului desi n-as putea spune ca era ca-n palma.
O alta rugaminte-intrebare este daca fost cineva cu masina in Romania, iarna trecuta, cu intrare in RO in jur de 22-23 decembrie. Daca da, pe ruta pe care a mers, cum a fost vremea, cum au fost drumurile (daca era zapada).