cu masina spre romania

Discutii a caror teme nu se incadreaza intr-unul din celelalte forumuri

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

cu masina spre romania

Postby Dragos on Sun Oct 14, 2012 11:59 am

Probabil pe 22 dec o iau cu masina din loc spre romanica. De obicei o iau prin Arad, Deva, Sibiu, Brasov si ruta asta o stiu cu ochii inchisi. Dar ma enerveaza mereu timpul pierdut pe valea Muresului.

De data asta ma bate gandul sa schimb ruta si s-o iau prin Oradea, Cluj, Brasov, drum pe care il faceam pe vremuri.

As vrea sa va intreb, pe cei ce ati fost cu masina pe ruta asta, mai multe intrebari:

- cum e drumul, in Ungaria, intre Budapesta si Bors? Dat fiind ca nu e autostrada. De fapt, asta ar fi singura chestie care m-ar tine in loc ca s-o iau pe acolo.

- La Nadlac a mers, in general, destul de repede trecerea prin frontiere. La Varsand n-am stat niciodata mai mult de 5 minute in vama. Pe la Bors n-am mai trecut de multi ani de zile. Cum mai e pe acolo in ultima vreme? Se trece repede, se asteapta mult, care e starea drumului intre Oradea si Bors?

- am inteles ca s-a dat in folosinta o bucata de A3 de la Cluj spre Tg. Mures. A mers cineva pe acolo?

Evident, varianta mea "clasica" de mers inca nu e stearsa de pe lista. In ideea ca intru pe la Varsand, stie cineva care mai e starea drumului intre Timisoara si Lugoj? N-am mai fost pe acolo de vreo 3 ani. La vremea aia nu m-a deranjat starea drumului desi n-as putea spune ca era ca-n palma.

O alta rugaminte-intrebare este daca fost cineva cu masina in Romania, iarna trecuta, cu intrare in RO in jur de 22-23 decembrie. Daca da, pe ruta pe care a mers, cum a fost vremea, cum au fost drumurile (daca era zapada).
Razvan Exarhu: "E normal sa fie mai multi idioti pe lume, pentru ca Mama Tampitilor e tot timpul gravida".
Dragos
Guru
Guru

Re: cu masina spre romania

Postby RLC on Sun Oct 14, 2012 12:38 pm

Dragos wrote: cum e drumul, in Ungaria, intre Budapesta si Bors? Dat fiind ca nu e autostrada. De fapt, asta ar fi singura chestie care m-ar tine in loc ca s-o iau pe acolo.

Ultima data am fost pe acest drum in iunie, nu o sa mai merg pe acolo. M-a "prins" inserarea prin zona Budapestei si drumul pana la Bors a fost chinuitor. De acum voi evita acel drum, mai bine pe autostrada pana la Nadlac.

C.
RLC
Moderator
Moderator

Postby Orel on Sun Oct 14, 2012 1:15 pm

Dragos wrote:Probabil pe 22 dec o iau cu masina din loc spre romanica. De obicei o iau prin Arad, Deva, Sibiu, Brasov si ruta asta o stiu cu ochii inchisi. Dar ma enerveaza mereu timpul pierdut pe valea Muresului.

De data asta ma bate gandul sa schimb ruta si s-o iau prin Oradea, Cluj, Brasov, drum pe care il faceam pe vremuri.

As vrea sa va intreb, pe cei ce ati fost cu masina pe ruta asta, mai multe intrebari:

- cum e drumul, in Ungaria, intre Budapesta si Bors? Dat fiind ca nu e autostrada. De fapt, asta ar fi singura chestie care m-ar tine in loc ca s-o iau pe acolo.

- La Nadlac a mers, in general, destul de repede trecerea prin frontiere. La Varsand n-am stat niciodata mai mult de 5 minute in vama. Pe la Bors n-am mai trecut de multi ani de zile. Cum mai e pe acolo in ultima vreme? Se trece repede, se asteapta mult, care e starea drumului intre Oradea si Bors?

- am inteles ca s-a dat in folosinta o bucata de A3 de la Cluj spre Tg. Mures. A mers cineva pe acolo?

Evident, varianta mea "clasica" de mers inca nu e stearsa de pe lista. In ideea ca intru pe la Varsand, stie cineva care mai e starea drumului intre Timisoara si Lugoj? N-am mai fost pe acolo de vreo 3 ani. La vremea aia nu m-a deranjat starea drumului desi n-as putea spune ca era ca-n palma.

O alta rugaminte-intrebare este daca fost cineva cu masina in Romania, iarna trecuta, cu intrare in RO in jur de 22-23 decembrie. Daca da, pe ruta pe care a mers, cum a fost vremea, cum au fost drumurile (daca era zapada).

Pe 22 dec o sa fie mai aglomerat oricum, indiferent de vama sau ruta aleasa.
Drumul prin Ungaria pana la Bors este bun, se poate merge destul de tare, mai ales noaptea cand e mai liber, sunt si multe portiuni cu 2 benzi pe sens unde poti sa scapi de eventualele coloane din fata ta, aici se poate merge cu 110, in rest 100km/h.
De la vama pana la Oradea sunt iar 2 benzi pe sens, chiar si centura daca nu vrei sa intri prin Oradea.
Pe A3 te urci inainte de Cluj, la Gilau si te scoate la Campia Turzii.
Transport de la usa la usa Romania - Belgia si Belgia - Romania, marfa, mobila, bagaje, colete, mutari, etc. Pentru informatii, va rog contactati-ma la: vantrans_ro@yahoo.com sau +40727107904
Orel
Initiat
Initiat

Postby Dragos on Sun Oct 14, 2012 1:28 pm

Mersi.
Razvan Exarhu: "E normal sa fie mai multi idioti pe lume, pentru ca Mama Tampitilor e tot timpul gravida".
Dragos
Guru
Guru

Postby kyo on Mon Oct 15, 2012 11:23 am

De la Budapesta spre Oradea poti sa mergi pe autostrada Budapesta-Debrecen. Autostrada nu e aglomerata se circula f. bine. Chiar daca e un detur sa treci prin Debrecen, cistigi cam 2 ore. Varianta Budapesta-Debrecen versus Budapesta-Oradea a fost verificata de mai multe ori de mine si merita deturul fara nici o problema. De la Debrecen la Oradea nu mai ai autostrada ci sosea normala, cam 40 km.
kyo
Membru
Membru

Postby Dragos on Mon Oct 15, 2012 2:19 pm

kyo wrote:De la Budapesta spre Oradea poti sa mergi pe autostrada Budapesta-Debrecen. Autostrada nu e aglomerata se circula f. bine. Chiar daca e un detur sa treci prin Debrecen, cistigi cam 2 ore. Varianta Budapesta-Debrecen versus Budapesta-Oradea a fost verificata de mai multe ori de mine si merita deturul fara nici o problema. De la Debrecen la Oradea nu mai ai autostrada ci sosea normala, cam 40 km.

Creca asta o sa fac pana la urma.
Dragos
Guru
Guru

Postby MolenbeekPride on Wed Oct 17, 2012 4:30 pm

Sunteti curajosi, 2 zile cu masina... aveti ambitie nu gluma.
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby Dragos on Wed Oct 17, 2012 4:43 pm

in prima zi 1200 km din belgia pana la paprika-czarda ->8 - 10 ore

a doua zi 970 km pana in RO -> 12-14 ore

mare scofala, ce sa zic!?
Dragos
Guru
Guru

Postby MolenbeekPride on Wed Oct 17, 2012 4:53 pm

Dragos wrote:in prima zi 1200 km din belgia pana la paprika-czarda ->8 - 10 ore

a doua zi 970 km pana in RO -> 12-14 ore

mare scofala, ce sa zic!?

Deh am imbatranit s-au dus timpurile cand aveam rabdare de-un superlong voiaj pe patru roti. Nu uita eu aterizez la bucuresti pe cand tu de-abia iesi din belgia.Nu ca sa-ti fac in ciuda, no way, doar asa ca chestie spun.Iti spune unu care a tocit veluru la autocare si masini pe ruta romanica. Am imbatranit las loc alora mai tineri la aventuri i B-)
PS
Sfat util
Daca vezi (in romania sau chiar afara )e marginea drumului o masina cu capota ridicata iar soferul facand semne sa opresti, accelereaza.
Daca esti urmarit de o masina ,masina care face semne disperate din faruri iar pasagerul din dreapta semne din mâini sa opresti la fel, accelereaza.
MolenbeekPride
Senior
Senior

Postby Dragos on Tue Nov 13, 2012 4:28 pm

Mai am o rugaminte la voi. Cum n-am mai fost de multi ani prin Oradea, imi puteti recomanda un hotel bun acolo?

Pe vremuri trageam mereu la fostul "Dacia". Acum cred ca ii zice "Continental". Insa as vrea sa am si alte variante dintre care sa pot alege, eventual, si altceva.
Dragos
Guru
Guru

Postby dalis on Tue Nov 13, 2012 6:12 pm

Pe vremuri trageam mereu la fostul "Dacia". Acum cred ca ii zice "Continental". Insa as vrea sa am si alte variante dintre care sa pot alege, eventual, si altceva.[/quote]

Nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar eu am optat nu pt hotel ci pt pensiune.Nu a fost de n stele ,,dar oamenii au fost mai mult decit serviabili si conditiile acceptabile.Sint o sumedenie daca doresti.Eu am ales pensiunea in detrimentul hotelului datorita masinii ,pe care am garat o in curte la pavaza unui gard de peste 2 metri.

Drumul din Timisoara la Lugoj este excelent.

Sa nu uiti si de obligativitatea cauciucurilor de iarna.

Drum bun !
CU CIT CUNOSC MAI BINE OAMENII,CU ATIT IUBESC MAI MULT CIINII !!!!
Basescu preluind din invataturile lui Adolf Hitler
dalis
Senior
Senior

Postby Cristian IONITA on Tue Nov 13, 2012 7:56 pm

Traseul cel mai rapid si fain as putea spune este sa intrii in tara prin Cenad

In Ungaria nu parasesti autostrada la Szeged (asa cum probabil o sa te indrume GPS-ul) ci tii in continuare pana ce ocolesti Mako (cel mai bine urmaresti pe google maps ca se vede foarte clar) .... de acolo iesi de pe autostrada si te intorci cativa km spre Szeged pe DN pana la intersectia spre Cenad. Faci cativa km in plus (cam 10 daca nu ma insel) dar ai avantajul autostrazi si ai de traversat Mako in loc de Szeged).
Mai departe Cenad - Timisoara - booring dar sunt cam 60 de Km, in plus pe aceasta portiune nu ai treaba cu camioanele (prin Cenad nu trec camioane).
Timisoiara - Lugoj - acceptabil
Lugoj - Faget - Ilia - foarte frumos
Ilia - Deva - Sibiu - Brasov - stii foarte bine ce si cum ....

Daca nu stii pentru Sibiu exista centura ocolitoare la nivel de autostrada .... dureaza cam 10 minute traversarea

Ar trebui sa-ti alegi orele in care traversezi zona Simeria - Orsova - Sebes in care risti sa prinzi niscaiva ambuteiaje

Oricum se lucreaza cu viteza sporita la autostrada pe aceea sectiune .... am vazut cateva viaducte chiar impresionante .... sper ca la anul sa putem circula pe ele.
Cristian IONITA
Membru
Membru

Postby Dragos on Tue Nov 13, 2012 8:19 pm

Cristi, mersi de sugestie. Intratul prin Cenad l-am facut de multe ori, la fel si drumul prin Timisoara, Lugoj, etc.
Dragos
Guru
Guru

Postby Dragos on Tue Nov 13, 2012 8:31 pm

Dalis, mersi de sfat. In principiu nu m-ar deranja nici o pensiune buna. Ai dreptate, de multe ori o pensiune buna este mai buna decat un hotel. Mai omeneasca. Daca ai vreo sugestie, in mod sigur va fi binevenita.
Dragos
Guru
Guru

Postby Cristian IONITA on Wed Nov 14, 2012 8:43 am

parerea mea ca daca se poate sa fie sarita partea cu cazarea .... nu musai dpdsv finaciar dar mai ales ca si timp.

Cand am de mers Brucuresti - Bruxelles eu procedez in felul urmator:

- plec de la origine - merg cat se poate de tarziu (fara sa fortez, fara sa ma obosesc, cu pauze la maxim 3 ore de condus, etc) .... si conduc pana seara tarziu (orele 23-24)
- opresc pentru dormit in masina
- pe la 4-5 dimineata ma trezesc si plec in ultima etapa in aceleasi conditii, de obicei pana seara la 21-22 am ajuns la destinatie

daca ar fi sa ma cazez ar trebui sa ajung pana la punctul intermediar la o ora decenta (sau sa solicit late chek-in la rezervare - dar oriucum au constrangerea de a ajunge acolo, apoi dimineata la fel trebuie sa trezesc receptionerul ... sa fac chek-out-ul, daca e cazul sa pierd vremea pentru micul-dejun inclus, deci in loc sa plec la drum la 4-5 am o sa plec in cel mai bun caz cu 3 ore mai tarziu ..... asta inseamna un 300 de Km pe autostrada.
Per total renuntand la cazarea intermediara cred ca se castiga minim 5 ore de condus ..... iar asta inseamna ceva.
Cristian IONITA
Membru
Membru

Next

Return to General