Sunt freelancer si lucrez pentru o companie de IT din Bruxelles cu un contract de independent Belgian.
Contabilul mi-a spus, ca sa platesc mai putine impozite, aș putea să subcontractez aproximativ 30-40% din salariu, dacă as găsi o altă persoană din Romania, care are, de asemenea, un contract de freelancing și doreste sa ma factureze. Nu este o subcontractare reala, deoarece aceasta persoana nu a lucrat pe proiect, dar contabilul a spus că aș putea inventa ceva în fiecare lună, eventual unele module, la care am lucrat si la care am fost ajutat de subcontractor.
Soția mea a fost de acord, de asemenea, pentru a face acest lucru și am găsit o persoană dispusă să subcontracteze din țara, dar chiar nu știu dacă ar trebui să facem asta. Ea este foarte hotărâtă să facă asta și chiar nu am pe nimeni altcineva cu care să discut, pentru că e cuvântul meu in fata cuvântului contabilului(care clar are mai multa experienta).
Va rog, pe cat posibil cat mai obiectiv, sa ma ajutati in aceasta situatie pentru că nu am pe nimeni altcineva cu experiență în aceste lucruri pentru a cere ajutorul în afară de contabilul meu care spune ca totul va fi bine.
Vă multumesc!