Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

amandine wrote:Din cate inteleg prietenul este italian nascut in Belgia. Intai trebuie vazut daca el are cetatenia belgiana, pt ca daca nu o are (cum sunt marea majoritate a italienilor de pe aici), s-ar putea in asta sa constea refuzul celor de la comuna de a face coabitatea.

Georgiana Andreea wrote:Sunt incompetenti mai peste tot - cel putin in ceea ce priveste legislatia cu strainii. Asa ca stai linistita.
Te-au inregistrat prost, trebuia prietenul tau sa te ia in spatiu si aveai deja cartea de sejur.
Permisul B este destul de greu de obtinut - mai usor sunt pentru cazurile de medic, infirmiera, inginer si mai sunt cateva dar putine; in rest sunt minciuni spuse chiar si de ministrul muncii.......Ti-au spus minciuni ca sa scape de tine, asa cum fac cu majoritatea; dar daca stii unele chestii si legi nu mai au curaj sa zica tampenii.
Du-te si fa coabitarea, nu stiu de ce pierzi deja timpul (???).....si iti garantez ca nu o sa treaca 6 luni; de la inceputul anului s-au schimbat ceva legi.
Or sa iti dea nr national, poti sa iti faci asigurare medicala (nu privata), daca nu ai inca si de a doua zi dupa coabitare ai drept de munca. Cu timpul vei avea si carte E, dar avand coabitarea nu te mai intereseaza. Apoi mai ceri o hartie la regiunea wallonne, ca sa nu te puna foremul pe drumuri si te poti inscrie la ei si inclusiv poti urma ce cursuri doresti.
Eu iti vorbesc din experienta personala si din discutii cu regiunea wallonne si foremul si cunoastere de legi..........asa ca nu mai pierde timpul. Sunt cateva drumuri de facut la of de straini si forem dar totul este posibil.

Citeste legea cu coabitarea legala si cu dreptul muncii si o sa imi dai dreptate.
Vei primi cartea de sejur E.

Georgiana Andreea wrote:Buna,
Am vazut ca ai mai deschis un subiect asemanator cu venirea ta in Belgia dupa ce ai tot in Germania.
Se pare ca ai inteleg ca atata timp cat nu esti cetatean german, drepturile tale s-au oprit la granita.
Pentru a obtine permisul de munca, depui actele care iti sunt cerute........nu te gandi ce au depus altii, ce ti se cere depui, dar sa nu te gandesti ca asta este singura conditie.........important este ca meseria ta sa fie o meserie in penurie si angajatorul sa aiba dificultati in a gasi un alt angajat.
Sotia nu primeste automat permis daca tu vei primi.
De ce vei locui la Bruxelles daca vei munci la 50 de km?

Bambolina wrote:Sunt incompetenti,poate in regiunea ta sunt mai informati ca in Liege sunt cretini.
Noi le-am explicat situatia si ei m-au inregistrat ca turist pentru 3 luni (si urma ca eu sa imi gasesc un angajator care sa ceara permisul de munca) in loc sa facem direct coabitarea legala.
Asa am pierdut 3 luni degeaba,acum dupa cum spui tu trebuie sa mai astept inca 6...![]()

mishulyna wrote:Stiu c-am fost dura dar am o experienta de citit postari de naive.
Acum vreo doi-trei ani a mai scris o românca sa se plânga ca "iubitul" ei fusese la commune si i s-a spus ca nu poate primi acte de coabitare c-o românca pentru ca "românii sunt toti tigani". Fata era îngrozita de rasismul si reaua-vointa a functionarilor belgieni. Dupa câteva saptamâni si-a dat seama ca de fapt "iubitul" inventase toata povestea pentru ca el avusese chef doar de-o relatie (scurta si intensa) de trei luni si nicidecum de batai de cap cu concubinaj declarat legal.
Poate mai citeste cineva înainte sa vina pentru concubinaj cu un necunoscut în Belgia si-i va prinde bine!

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests