UN SFAT ... VA ROG!

Discutii a caror teme nu se incadreaza intr-unul din celelalte forumuri

Moderators: Moderatori Rombel, Editor Rombel

UN SFAT ... VA ROG!

Postby alin_2 on Thu Oct 25, 2012 10:16 pm

BUNA!
SANT INDEPENDENT DIN 01.07.2011 PE DIPLOMA DE BAC A FRATELUI TOATE BUNE SI FRUMOASE PANA AZI CAND AM PRIMIT DE LA PARTENA ASTI O FACTURA DE 3620EURO :brick: , FRATELE LUCREAZA IN TARA SI ARE O FUNCTIE BUNA TAXELE IN TARA SANT PLATITE LA ZI DE CATRE SOCIETATEA LA CARE ESTE ANGAJAT .
STITI CAREVA DIN VOI CUM SE POATE REZOLVA PROBLEMA ASTA? EU SANT CU TAXELE LA ZI (PARTENA) IAR LA IMPOZIT AM PLATIT IN AVANS PT ANUL ACESTA. NU VREAU SA MA AFECTEZE IN VREUN FEL FACTURA PE NUMELE FRATELUI CARE TINE GESTIUNEA.
VA MULTUMESC !
alin_2
Junior
Junior

Re: UN SFAT ... VA ROG!

Postby gelu21 on Fri Oct 26, 2012 9:31 am

alin_2 wrote:BUNA!
SANT INDEPENDENT DIN 01.07.2011 PE DIPLOMA DE BAC A FRATELUI TOATE BUNE SI FRUMOASE PANA AZI CAND AM PRIMIT DE LA PARTENA ASTI O FACTURA DE 3620EURO :brick: , FRATELE LUCREAZA IN TARA SI ARE O FUNCTIE BUNA TAXELE IN TARA SANT PLATITE LA ZI DE CATRE SOCIETATEA LA CARE ESTE ANGAJAT .
STITI CAREVA DIN VOI CUM SE POATE REZOLVA PROBLEMA ASTA? EU SANT CU TAXELE LA ZI (PARTENA) IAR LA IMPOZIT AM PLATIT IN AVANS PT ANUL ACESTA. NU VREAU SA MA AFECTEZE IN VREUN FEL FACTURA PE NUMELE FRATELUI CARE TINE GESTIUNEA.
VA MULTUMESC !

Salutare ,
Bine, bine ,ai primit facura cu suma respectiva ,dar sub ce pretext ? o poti lua ca si pe o gresela ,dar cel mai bine ,daca zici ca esti la zi cu toate taxele ,treci pe la partena si ei te lamuresc in legatura cu factura respectiva ,daca vor dovezi de plata ,ai extrasele de cont bancar.

P.s, data viitoare mai usor cu SHIFT LOCK :)

Succes !
gelu21
Membru
Membru

Postby alin_2 on Fri Oct 26, 2012 6:52 pm

Pe factura scrie [Rappel des cotisations] dar cum spuneam e pe numele fratelui care imi tine gestiunea din tara si ma gandeam ca, atat timp cat darile sociale sant platite intr-o tara care face parte din comunitatea europeana nu ar mai trebui sai platesc si aicea...

Scuze gelu21 pentru SHIFT LOCK :yellgrin: si multumesc pentru raspuns ! Numai bine !!!
alin_2
Junior
Junior

Postby gelu21 on Sat Oct 27, 2012 7:20 pm

Contabil ai ?
gelu21
Membru
Membru

Postby alin_2 on Sun Oct 28, 2012 11:01 am

Da am contabil... dar ma gandeam ca a mai trecut prin asa ceva si altcineva si a rezolvat fara a mai plati un contabil pentru o chestie pe care normal ar trebui sa o poti rezolva singur...
alin_2
Junior
Junior

Postby gelu21 on Sun Oct 28, 2012 4:48 pm

alin_2 wrote:Da am contabil... dar ma gandeam ca a mai trecut prin asa ceva si altcineva si a rezolvat fara a mai plati un contabil pentru o chestie pe care normal ar trebui sa o poti rezolva singur...

Pana in momentul de fata nu m-am confruntat cu asa ceva ,cine stie ce o mai fi :)
Pai daca ii pui o banala intrebare la contabil ,crezi ca va cere bani sa iti raspunda ?Macar iti zice ce si cum ai de facut in acesta situatie ca omul poate fi mai in tema mult mai mult decat conationali de pe forum , pt ai il platesti sa iti de-a si sfaturi ,la o nevoie ,nu ? :worky:
gelu21
Membru
Membru

Postby Topolino on Sun Oct 28, 2012 6:08 pm

Contabilul va poate scoate din incurcatura. De regula, pentru extra mai cere ceva banuti. Depinde de caciula.

Sau luati hirtia, faceti un drum pina la ghiseul de antrepriza unde v-ati afiliat si intrebati ce si cum.
Normal chestia este considerata ca o greseala numai daca atunci cind ati facut actele ati depus pt gestiune, la dosar un document care dovedeste ca fratele este salariat in tara si ca plateste cotizatiile acolo.

Daca nu ati depus asa o hirtie nu-i bai, se mai poate remedia adica se introduce o procedurea de contestatie a platii.Cei de la ghiseul de antrepriza or sa va spuna ce si cum.
“Dictatura îţi închide gura; Democraţia te lasă să vorbeşti cît te ţin puterile.”
Topolino
Membru
Membru

Postby alin_2 on Wed Oct 31, 2012 10:38 am

Multumesc pt raspunsuri !!! Am fost la partena si au zis ca aceste scrisori le trimite calculatorul automat si ca nu pot face nimic , sau uitat in dosarul meu si au vazut ca INASTI au primit din tara de la firma la care lucreaza fratele confirmare ca lucreaza acolo, si au zis ca sa stau linistit :yellgrin: !
alin_2
Junior
Junior

Postby dimaionut on Wed Oct 31, 2012 2:32 pm

Foarte util acest forum pentru toti oamenii care lucreaza in Belgia!Felicitari pentru initiativa!
dimaionut
Nou venit
Nou venit

Return to General