Buna tuturor. Numele meu este Andra si am o mare problema, de fapt mai multe! Am venit in Belgia in Decembrie 2010, impreuna cu iubitul meu; ne-am inregistrat la primarie, dar intre timp acele acte ne-au expirat. Iubitul meu v-a avea contract de munca si de sedere cel mai tarziu pe saptamana viitoare, insa eu nu am gasit nimic, desi am cautat personal la fabrici si institutii, plus la toate interimurile din oras si din orasele vecine. Am citit multe despre problemele cu care se confrunta fiecare, si am gasit raspunsuri la unele din problemele mele, insa mai am intrebari si as fi recunoscatoare daca cineva m-ar putea ajuta cu un sfat, poate cineva care s-a confruntat cu aceeasi problema. De 2 zile am fost la Paris cu iubitul meu, el lucreaza ca si sofer de camion, iar dintr-o parcare de unde am oprit m-i s-au furat telefonul si actele(portmoneul), singurul act care-l mai am este pasaportul. Daca noi nu mai avem dreptul legal de sedere, in urma expirarii termenului de 3 luni, cum pot sa-mi fac alte acte fara sa merg in Romania? Ambasada tine cont de faptul ca ai sau nu permis de sedere in Belgia, pentru a-ti obtine actele din Romania? Sunt foarte confuza, si nu stiu in care directie sa merg! In Romania nu pot merge din cauza situatiei financiare in care ne aflam, dar vrem sa facem toate demersurile pentru dosarul de samenwonen, eu urmez cursuri de flamanda, am inceput in Ianuarie si ne dorim sa ne stabilim aici definitiv. Stim ca toate procedurile sunt anevoioase si legislatia e restrictiva, insa nu vrem sa ne descurajam. Pentru a ne casatorii la ambasada este nevoie de permisul de sedere valabil 1 an pentru ambii, sau e suficient doar unul din noi sa-l obtina? Imi cer scuze daca am pus prea multe intrebari intr-o rubrica gresita.
Va multumesc anticipat.
O zi frumoasa tuturor.