Romanii s-au aflat vineri, 12 februarie, pentru a doua oara in strada la Bruxelles in semn de solidaritate cu familia Bodnariu. Din nou s-au auzit imnurile Romaniei, al Belgiei si alte cantece interpretate cu vocea sau la instrumente de catre cei prezenti, majoritatea copii si tineri sub 30 de ani.

Participantii au adus cu ei steaguri, pancarte si bannere cu mesaje de protest scrise in engleza, franceza si neerlandeza dar si jucarii, pe care le-au insirat in mijlocul multimii, ca pe niste martori tacuti ai copilariei. Mesajul acestui gest facut de copiii prezenti la protest este unul puternic: Jucariile apartin copilariei. Nu stricati jocul, nu furati copilaria celor care au nevoie de familii pentru a creste fericiti, pareau sa spuna papusile si animalutele prezente in strada.

 

Pe parcursul intalnirii de la Bruxelles, cativa organizatori au luat cuvantul pentru a rememora o data in plus istoricul cazului Bodnariu, dar si pentru a semnala dramatismul situatiei si dorinta ca reintregirea familei Bodnariu sa se realizeze cat mai curand posibil.

Cu aceasta ocazie, o Delegatie a manifestantilor Pro Bodnariu a fost primita de catre Consilierul Ambasadorului Norvegiei la Bruxelles, Doamna Liv Kari Rudsbraten insotita de Adjungtul sef al Misiunii Diplomatice, Tonje Lie. Intrevederea a durat cateva minute, timp in care delegatii le-au inmanat acestora o Petitie semnata de cateva sute de protestatari.

Domniile lor au avut o atitudine deschisa, cooperanta pe aceasta tema, mentionand in acelasi timp faptul ca nu pot si nu doresc sa comenteze situatia copiilor Bodnariu, preluati de catre Barnevernet. Cazul este in grija institutiilor competente iar ancheta isi urmeaza cursul firesc in Norvegia, au tinut sa precizeze reprezentantele Ambasadei.

Protestul din 12 februarie a fost organizat de Bisericile Evanghelice Romanesti din Belgia cu participarea a aproximativ 500 de persoane.


A consemnat: Valeria Roman