La initiativa primăriei din Anderlecht, primar Eric Toma si cu participarea si sustinerea doamnei Melania  Cojocaru din partea Asbl Melani'S, pentru prima dată este invitată Romania, ca oaspete de onoare la Piata de Crăciun din Anderlecht, editia 26-a , din 16-18 decembrie 2016, ce se va desfăsura în Place de la Vaillance; satul Românesc se va afla în fata bisericii Saint-Guidon, partea spre  intrarea în biserică.


Vor fi alături de noi, oaspeti dragi  veniti din Romania, doamna primar Mariana Gâju din comuna Cumpăna Constanta impreună cu Ansamblul folcloric Româncuta ce cuprinde 25 de copii. Acestia vor prezenta momente artistice cu traditii si obiceiuri de iarna din România.


Vom savura  bucate de pe plaiurile dobrogene, suberec , faimoasa plăcintă dobrogeană si sarmale ca la mama acasă.

Deasemenea o delegație a județului Sălaj, coordonată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, ne va aduce daruri frumoase, făcute cu iscusință și un strop de suflet, de mici producători și meșteșugari locali din Țara Silvaniei.

Produse tradiționale din carne (afumături: șuncă, cârnati, slănină, mușchi file) ,produse de patiserie și cofetărie (biscuiți și turtă dulcepălincă și țuică de fructe ,brânză frământată, mix din lapte de oaie și vacă, în burdufzestre contemporană românească- perne decorative, sorțuri de bucătărie,  insigne cu motive tradiționale, trăistuțe , ceramică de Zalău ,etc.

Vor fi prezenti muzicanți ce strunesc cu dibăcie braciul, contrabasul și vioara, ca în vremurile de altădată, de la Centrul de Cultura și Artă al Județului Sălaj, dar și un maestru bucătar ce va pregăti, spre degustare, rețete ca la mama-bună acasă, Mircea Groza.

Deschidera oficială a targului va avea loc pe data de 16 decembrie la ora 18.00 în prezenta oficialitătilor din Anderlecht, a reprezentantilor Ambasadei României si altor organizatii prezente în Belgia.

La ora 19.00 va avea loc primul spectacol folcloric, după care vă invităm să descoperiti cabanele noastre pline de surprize plăcute.

Pe 17 decembrie la ora 18.00 va fi organizată deschidere oficială a satului Românesc în prezenta primarului Eric Tomas si a consilierilor săi din partea  comunei Anderlecht. Vor fi prezenti stimatii nostri oaspeti din Cumpăna-Constanta si Sălaj precum si ai comunitatii romanesti din Belgia.

Targul este deschis:

- 16 decembrie de la 15h- 23h
- 17 decembrie de la 12h -23h
- 18 decembrie de la 12h -18h

Vă asteptăm cu mult drag pe toti să ne simtim ca acasă!