Mohamed Ouriaghli Vice-primar al Primariei din Bruxelles, responsabil cu Egalitatea de Sanse va invita la un seminar organizat în cadrul Saptamânii europene a democratiei local. Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna va fi prezenta la acest eveniment si va participa la diferitele dezbateri propuse.
Tematica:  viitoarele alegeri comunale din Belgia - modalitatile de implicare mai activa a cetatenilor straini în procesul electoral din 2018.

Seminar : alegeri comunale 2018, ce veti face ?
La Tentation, Rue de Laeken 28, 1000 Bruxelles
Cum va înscrieti ? Înscrieti-va aici sau prin telefon la 02 511 23 93
Numarul redus de participanti straini la alegerile comunale din Belgia reprezinta o provocare pentru societatea noastra democratica si coeziunea sociala între toti cetatenii. De aceea, asociatia Objectif si colaboratorii sai se mobilizeaza si organizeaza, în parteneriat cu primaria din Bruxelles, un seminar destinat mediului asociativ si administratiilor comunale. Aceasta initiativa va lansa o campanie de sensibilizare în vederea unei mai mari participari a strainilor la alegerile locale si va permite sa întelegem mai bine comportamentul electoral al minoritatilor. De asemenea, vor avea loc schimburi de bune practici între administratii comunale si mediul asociativ.


 


14.00-17.00 : Participarea minoritatilor la alegerile comunale

Prezentare : Benedikt Verhaege, membru al CA Objectif

Mohamed Ouriaghli, Vice-Primar la Primaria din Bruxelles

Marco Martiniello, Director al Centrului de Studii pentru Etnicitati si Migratii (CEDEM) si Vice-Decan la Departamentul Cercetare al Facultatii de Stiinte Sociale din cadrul Universitatii din Liège.

Alain Hutchinson si Amélie Bovy, Comisariatul Europei si al Organizatiilor Internationale

Larry Moffett, consultant si animator al retelelor de expatriati

Aline Nyirahumure, Minderhedenforum

Vincent Lurquin, avocat, consilier comunal la Berchem Saint-Agathe17.00-17.30 : Receptie17.30 -20.00 :   Care sunt modalitatile de crestere a participarii strainilor la alegerile comunale ?

Masa rotunda 1

Dimitri Angelis, jurist, moderator

Analisa Gadaleta, vice-Primar la Molenbeek

Luan Adebinaj, responsabil national la serviciul diversitate CSC

Henk Goorden, Consiliul consultativ Afaceri europene, IxellesMasa rotunda 2

Alexandrine Gauvin, consiliera în comunicare

Carmen Hopârtean, membra a biroului CBOE, directoare Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna asbl

Spero N. Houmey, membru al biroului CBOE, mandatar diversitate la FGTB Bruxelles (diversitate, non-discriminare în materie de munca)

Dino Cala, consilier Comites (Consiliul Italienilor în strainatate)
O initiativa asbl Objectif, miscare pentru egalitatea în drepturi, în parteneriat cu Consiliul Bruxellezilor de Origine Straina

În colaborare si cu sustinerea Federatiei Valonia-Bruxelles, Primariei din Bruxelles, Brulocalis – Association ville & communes de Bruxelles, Comisia Comunitara Franceza, Comisia Comunitara Flamanda, MPG – Migration Policy Group. Co-finantat de programul « Justice » din cadrul Uniunii Europene

ARTHIS

La Maison Culturelle Belgo-Roumaine asbl

Het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis vzw

Rue de Flandre 33 Vlaamsesteenweg

1000 Bruxelles/Brussel

- www.arthis.org

Tel/Fax: 0032 2 511 34 20