UPDATE:  FESTIVALUL S-A AMANAT PENTRU O DATA ULTERIOARA! Biletele cumparate raman valabile sau daca doriti, puteti cere rambursarea lor!

Comunicat de presa: Festivalul artistic “Balkan Trafik!'' revine in forrta in intervalul 23 - 26 aprilie 2020 cu o noua viziune ce pune in lumina cultura noii generatii de artisti a Balcanilor: cultura unei generatii care nu a trait nici comunismul si nici razboiul din ex-Iugoslavia. Aceasta editie va gazdui multi tineri artisti care pastreaza cultura traditionala, dar ale caror perspective sunt incontestabil indreptate catre viitor. Editia numarul 14 a festivalului ''Balkan Trafik!''  va avea loc in mai multe locatii: VK, La Madeleine, Le Palace si Grand Place.

Pentru editia 2020, festivalul va tine pasul cu ritmul creativitatii din Balcani, o creativitate polimorfa si variata geografic. Astfel, festivalul se va desfasura in 4 locatii diferite, cu 4 stiluri de programe diferite care dau in final o perspectiva asupra vietii artistice a acestei regiuni.

Al 3-lea ''Urban Chapter” (Capitol Urban) al festivalului se va desfasura la VK Concert.  Aceasta serie de concerte – avand cap de afis artistii de la “Zdob si Zdub”, grupul punk din Moldova – reuneste artisti din Balcani si din Bruxelles, in calitatea sa de capitala multiculturala.

Melanjul cultural dintre artistii aflati la debut si artistii legendari ai regiunii se va face in locatia La Madeleine. Pe parcursul a peste 2 ore si jumatate, maestrul Goran Bregovic va prezenta un BEST OF al intregii sale cariere. El este acompaniat, pentru aceasta ocazie, de circa 20 de artisti de toate varstele, din toata regiunea balcanica.

''Balkan Trafik!'' propune de-asemenea un program cinema in prezenta realizatorilor la LE PALACE.  ''Brussels Calling'' va reuni o serie de intalniri si dezbateri, care pun in scena - inclusiv via “live streaming” - vorbitori care provin din toata regiunea balcanica.

 “Giant Horo” din Grand Place face parte evident din cultura traditionala atat de pretioasa pentru diaspora si se va desfasura timp de o lunga dupa-amiaza, publicul avand acces gratuit!

In plus de manifestarile din cele 4 locatii amintite, festivalul ''Balkan Trafik!'' invita publicul in vecinatatea pietei Sainte Cathterine pentru a asista la crearea a 2 fresce monumentale pe peretii orasului, realizate de mainile de aur a doi artisti din Serbia si Romania: Jana Danilovic si Irlo.
 
''Balkan Trafik!''este o productie « 1001Valises ASBL ».

Informatii practice

Cand si unde?

23-26 aprilie 2020

LE PALACE – 23 - 25 aprilie

Boulevard Anspach 85, 1000 Bruxelles

SALA VK CONCERTS - 24 aprilie

Rue de l'Ecole 76, 1080 Molenbeek-Saint-Jean

LA MADELEINE – 25 aprilie

Rue Duquesnoy 14, 1000 Bruxelles

Grand Place Bruxelles – 26 aprilie

 

Preturi:

Pass MUSIC – (ZIUA 1)  @VK concerts / 26.04:

15 euro presale / 17 euro direct la casa

Pass MUSIC – (ZIUA 2)  @ La Madeleine:

35 euro presale / 40 euro direct la casa

Cinema  @Le Palace / 23, 24, 25.04:

8.75€ / 10€ / Gratuit

''Balkan Trafik!''este o productie « 1001Valises ASBL ». RomBel ASBL este partener social media.

www.balkantrafik.com