Informatii oferite pentru ROMBEL de catre CARMEN DIMANCEA - BELROM COMPTA          

Independenții principali și aidantii afiliați la statutul maxim pot solicita amânarea plății pentru contribuțiile lor provizorii de asigurări sociale în caz de probleme financiare datorate virusului. Amânarea este posibilă în diferite situații. De exemplu, dacă sunteți independent și nu vă puteți întoarce la muncă din cauza măsurilor sanitare, dacă sunteți bolnav  sau dacă afacerea dvs. are un impact economic (de exemplu, turism, ospitalitate, evenimente).

Ce contribuții sunt în cauză?

Amânarea plății se referă la contribuții provizorii la asigurările sociale și, prin urmare, nu se aplică ajustărilor aferente perioadelor anterioare. Amânarea plății este posibilă pentru contribuțiile provizorii de securitate socială pentru primul și al doilea trimestru din 2020.

 Noile condiții de plată sunt următoarele:

  • Plata contribuțiilor pentru primul trimestru 2020: cel târziu înainte de 31 martie 2021.
  • Plata contribuției pentru trimestrul 2 2020: cel târziu înainte de 30 iunie 2021.

Ți-ai plătit deja cotizatiile pentru un anumit trimestru? În acest caz, amânarea plății nu mai este posibilă pentru acest trimestru.

Termen limită: 31 martie 2020

Sunteți  independenți  și doriți să amânați plata pentru primul și al doilea trimestru al anului 2020? Vă rugăm să solicitați până la 31 martie 2020.

Doriți să amânați doar pentru al doilea trimestru al anului 2020? În acest caz, aveți posibilitatea până la 15 iunie 2020 să aplicați pentru aceasta. Nu trebuie să completați niciun formular specific. Trebuie doar să trimiteți un e-mail sau o scrisoare pentru a specifica numărul dvs. de înregistrare național, astfel încât să putem accesa fișierul dvs. sau ale persoanelor în cauză.

Amânarea plății are consecințe asupra drepturilor dvs. sociale?

Amânarea plății nu va avea nici un impact negativ nici asupra drepturilor dvs. de prestație, nici asupra drepturilor dvs. de pensie, cu condiția să plătiți contribuțiile trimestrelor în cauză în termenele prelungite.

Există alte posibilități?

Veniturile dvs. scad? Rețineți că puteți beneficia, în anumite condiții, de reducerea contribuțiilor dvs. provizorii.

Sunt cu adevărat grave consecințele financiare? În acest caz, vă poate fi acordată o scutire de la contribuțiile de securitate socială.

Puteți solicita o scutire de la contribuțiile de securitate socială pentru primul și al doilea trimestru al anului 2020, de la 1 aprilie 2020 și 1 iulie 2020. Prelucrarea cererii dvs. va fi mai rapidă dacă verificați următoarea declarație: "Lucrez într-un sector care a fost considerat de ministrul Independenților drept un sector în criză ”.

Invoca legea : le droit passerelle

Independentii care întâmpină dificultăți ca urmare a coronavirusului pot apela la legea "le droit passerelle" pentru întrerupere forțată, dar exclusiv daca îndeplinesc toate condițiile. Independentii care au fost nevoiți să își întrerupă activitățile profesionale pot fi afectați de această solicitare din următoarele motive:

  • carantină sau interdicție de a reveni în Belgia
  • impactul economic indirect al coronavirusului (exemple: un antreprenor ai cărui angajați sunt carantinați, un antreprenor care nu mai primește livrările sale, un proprietar de restaurant care nu mai are clienți ...)

Încă așteptăm informații suplimentare, astfel încât nu este încă posibil să oferim  informații mai complete și detaliate.

 

 

 

5 Attachments