Dragi romani din Bruxelles,

Romania se afla printre tarile europene in care gradul de saracie in randul copiilor a crescut, de la 48,1% in 2010 la 49,2% in 2018. Aproape jumatate dintre copiii din Romania (0-17ani) se aflau in risc de saracie in anul 2016, cea mai mare proportie din Uniunea Europeana, iar situatia nu pare a se ameliora. In Belgia, situatia e diferita dar si aici, un copil din patru traieste sub pragul saraciei.

O romanca cu suflet mare din Bruxelles, Melania Cojocaru, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei, Primaria din Anderlecht si Cumpana, si asociatia caritativa 'Douze de Coeur', s-a gandit la acesti copii si a demarat un proiect extraordinar pentru 12 copii defavorizati.


 

Proiectul isi propune sa ajute 12 copii defavorizati, 6 din Belgia (Anderlecht) si 6 din Romania (Cumpana), sa-i inspire si sa le dea speranta ca se poate mai mult si mai bine. In acest scop, acesti copii vor face un schimb de experienta in 2018: belgienii vor merge la Cumpana in iulie, iar copiii romani vor veni la Bruxelles in august.

Proiectul este deschis tuturor romanilor din Bruxelles, care vor sa contribuie si sa-i ajute pe acesti 12 copii. Pentru a strange fonduri, Melania organizeaza pe 12 mai un eveniment caritativ in Anderlecht: 19h la Sala Les Peupliers – Rue des Fruits 73, la care sunt invitati toti romanii din Bruxelles.

Programul acestei serate caritative este:

Déroulement de la soirée

19 h 00 Ouverture des portes, accueil des invités

Apéritif musical

19 h 45 Interventions officielles

20 h 00 Dîner de gala – Première et deuxième entrée

20 h 30 Intervention artistique

20 h 45 Dîner de gala – Plat principal

21 h 15 Intervention artistique

21 h 30 Dîner de gala – Fromage

21 h 45 Intervention artistique

22 h 00 Dîner de gala – Dessert

22 h 15 Tombola

22 h 30 Café et mignardises

23 h 00 Fin du dîner de gala

Ouverture du BBB, The Belgian Beer Bar

PAF

La participation aux frais pour cette soirée de gala exceptionnelle est de 70 euros par couvert.

Pentru a va inscrie la eveniment este de ajuns sa completati formularul de mai jos. In cazul in care nu puteti participa, va recomandam sa o contactati pe Melania direct si sa verificati cum altfel o puteti ajuta:

Nu este suficient sa-i ajutam pe acesti 12 copii pentru a schimba lumea, dar este un prim pas. Copiii defavorizati sunt o problema europeana, iar Asociatia Melaniei (Melani's) este bucuroasa sa lucreze in colaborare cu prietenii nostri belgieni.

Va asteptam pe 12 mai in Anderlecht!