Dialogurile Rombel - editia a XI-a: Code for Romania

Invitat: Olivia Vereha (Co-founder/Chief Operations Officer @ Code for Romania)

Tehnologia dezvoltată în scop civic. Mii de ore de lucru dedicate pro-bono de peste 550 de specialiști in IT, comunicare, design si project management pentru a aduce Romania în secolul 21. Transparența, datele deschise, eficientizarea muncii depuse de societatea civilă, educația, colaborarea și cooperarea dintre actorii relevanți pentru progresul comunităților sunt doar câteva dintre preocupările Code for Romania. O mișcare pornită din diaspora, care acum numără câteva sute de români de pretutindeni care zi de zi lucrează pentru România.

Astăzi, Code for Romania este cea mai mare comunitate de civic tech din țară și a doua cea mai mare din lume. La doi ani de la înființare, am devenit printre cei mai activi si relevanti actori in domeniu. În anul 2018, devenim centrul atenției civic tech-ului mondial, cu ocazia primului Summit Global Code for All, care se va desfășura în România.

 

Care sunt următorii pași? Cum facem să ne menținem poziția în continuare? Cum putem accelera și scala impactul pe care îl are tehnologia în plan social și instituțional. Ce putem să facem mai departe?

Mulțumită sprijinului RomBel și EuropaNova, avem ocazia să vă invităm la o discuție deschisă în care să ne cunoașteți, să dezbatem pe marginea subiectului tehnologiei civice și să înțelegem împreună cum putem duce lucrurile la nivelul următor.

Upgrading Romania, one app at a time.