Liceenii, studentii si absolventii de studii universitare si postuniversitare au sansa sa studieze in strainatate cu bani de la Ministerul Educatiei. In functie de tipul de finantare, tinerii pot obtine burse de perfectionare de scurta durata sau chiar un stagiu intreg (de 2 pana la 4 ani de studii).
Tara primitoare poate acoperi cheltuielile de scolarizare si de intretinere. Pentru Azerbaidjan, Belgia, Egipt, Italia si Turcia, dosarele se depun pana la 16 martie, iar pentru Maroc si Siria pana la 15 iunie.


Dosarul de inscriere cuprinde:

-formular tip de inscriere la concurs-curriculum vitae-proiect de studiu care justifica in 2-10 pagini activitatea pentru care se solicita bursa de studiu - recomandari din partea a doi profesori - lucrari/carti publicate in tara si strainatate - copii legalizate ale actelor de studii-copie dupa cartea de identitate-copie legalizata dupa certificatul de nastere


Liceenii si studentii pot obtine burse de doua pana la 10 luni. Ministerul asigura cheltuielile de transport, din Bucuresti pana la locul de stagiu si retur, o singura data in perioada studiilor, si cheltuielile de intretinere a bursierului, cu pana la 1.000 $ pe luna. Candidatii trebuie sa faca demersuri direct la universitatile din strainatate, solicitand un acord de primire. Obtinerea finantarii din partea statului se va face printr-un concurs national. Termenul pentru depunerea dosarelor este 30 martie. De asemenea, Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate a lansat oferta pentru bursele de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala. Acestea pot consta in stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare sau studii de masterat. Bursele sunt oferite in valuta in functie de cuantumul pe tari.

Mai multe informatii puteti gasi si pe site-ul www.roburse.ro.


Sursa: Libertatea