Elevii din Belgia pot alege, de anul viitor, cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie română predate de profesori nativi, ca urmare a dezvoltării unui program iniţiat în 2007 de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului din România, informează biroul de presă al ministerului. Programul de predare a cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie românească în ţările Uniunii Europene (LCCR) a început în 2007 şi a fost adoptat în 150 de unităţi de învăţământ din Spania şi Italia. Aproximativ 1.500 de elevi din Spania şi 500 din Italia frecventează aceste cursuri în acest an şcolar, trei la sută dintre aceştia fiind de alte naţionalităţi decât cea română. La absolvirea cursului, elevii sunt certificaţi de Ministerul Educaţiei prin Institutul Limbii Române.

În anul şcolar 2008-2009 se va alătura acestui program şi Belgia, dar există posibilitatea ca el să se extindă şi în Portugalia şi Cipru.

Salariile profesorilor din program se ridică la 30,5 euro brut pe oră, fiecare profesor predând, în medie, 15 ore pe săptămână. Nu se acordă bani de cazare sau alte alocaţii, în afară de cheltuielile pentru transport, tur-retur, o dată pe an.

Bugetul propus pentru acest proiect este de peste 5 milioane de lei în anul 2008 şi urmând să ajungă, în 2012, la peste 12 milioane de lei.

Sursa: NewsIn
http://www.realitatea.net/172232_Elevii-din-Belgia-pot-alege-de-anul-viitor--cursuri-de-limba--cultura-si-civilizatie-romana-.html