Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Echivalare diplome

Email Imprimare PDF

De echivalarea diplomelor straine şi studii în Belgia se ocupa un serviciu specializat -www.equivalences.cfwb.be; NARIC -VLAANDEREN www.ond.vlaanderen.be. Fiecare cerere de echivalare de studii este evaluata individual, iar acceptul se face cu avizul conform al inspecţiei competente, cu câteva excepţii. Avizele sunt formulate în termen de patru luni de la data depunerii cererii. Cererile pot fi depuse de catre solicitant însuşi sau de catre instituţia care a înscris elevii straini. Pentru mai multe informaţii, va puteţi adresa la urmatoarele organisme:

* Ministère de la Communauté française -Administration générale de l'Enseignement et de la Recherche scientifique; Adresa: Boulevard du Jardin Botanique 20-22, 1000 Bruxelles, Tel: +32.2690.81.00; Fax: +32.2690.82.39; E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
* Ministère de la Communauté flamande -Département Enseignement Boulevard du Roi Albert II 15, 1210 Bruxelles; Tel: +32.2553.86.11
* Secrétariat général de l'Enseignement catholique
Rue Guimard 1, 1040 Bruxelles; Tel: +32.2507.06.11, 21.

Portalul "Study in Europe" este referinţa pentru tinerii care doresc sa studieze în Europa (şi in Belgia) în cadrul programelor de învaţamânt secundar şi superior. Site-ul descrie toate programele de schimb internaţional, inclusiv cu ţarile din America de Sud şi Nord, care permit studenţilor din afara Comunitaţii Europene sa studieze în Belgia-www.study-in-europe.org.

Portalul PLOTEUS al Comisiei Europene este "poarta catre oportunitaţi de educaţie şi formare profesionala pe întreg teritoriul european", cuprinzând ofertele de educaţie şi de formare disponibile în întreaga Europa. Oportunitaţi de studii, informaţii cu privire la sistemele de educaţie, schimburi şi burse, informaţii generale despre ţara de destinaţie, contacte utile... tot ceea ce aveţi nevoie gasiţi la adresa: www.europa.eu.int/ploteus. Platforma Socrates al Comisiei Europene permite anual studenţilor sa studieze peste hotare. Prin programele Erasmus, Lingua, Comenius şi Minerva, Socrate este instrumentul fundamental de mobilitate academica în Europa. Pe portalul Uniunii Europene, secţiunea destinata tinerilor, se gasesc toate informaţiile necesare. Un site specific al Comunitaţii franceze este accesibil la adresa: www.cfwb.be/socrates.

Wallonie-Bruxelles Relations Internationales (WBRI) publica anual ghidul "A studia sau a preda în strainatate". Ghidul cuprinde liste de oportunitaţi pentru studenţi, profesori şi cercetatori pentru Valonia -Bruxelles, care doresc sa aplice pentru o bursa de scurt sau de lung termen sau sa fie asistenţi în universitaţi europene. Ghidul este disponibil la www.wbri.be/bourses.

Liga Studenților Români din Strainatate asigura un cadru de organizare reprezentativ al studenţilor români din strainatate, promovând solidaritatea între membrii sai și o atitudine pozitiva fața de perspectivele întoarcerii lor în țara dupa terminarea studiilor- www.lsrs.ro.

 

 
        
Banner
Ianuarie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.7081
RON - TRY 0.7739

Utilizatori

We have 245 guests and 0 members online


Ghidul romanului in Belgia