Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Formularul E112

Email Imprimare PDF

Formularul E112

Este formularul care ar putea salva viaţa multor copii sau chiar a dvs. în situaţia în care sunteţi asiguraţi la CNAS România şi sunteţi pe o lista de aşteptare interminabila sau tratamentul este programat prea târziu. Casele de asigurari de sanatate la care sunt luaţi în evidenţa solicitanţii elibereaza formularul E112 în una din urmatoarele condiţii (www.cnas.ro):

- asiguratul îşi transfera reşedinţa pe teritoriul unui alt stat membru UE şi necesita menţinerea dreptului la prestaţiile de boala -maternitate acordate pâna la momentul transferului în România,

-asiguratul urmeaza sa efectueze un serviciu medical care face parte din pachetul de servicii medicale de baza din România, iar acesta nu poate fi acordat într-un interval de timp necesar în mod normal pentru obţinerea tratamentului respectiv în România, luându-se în considerare starea curenta de sanatate a persoanei şi evoluţia probabila a bolii.

Acte necesare: cerere; copie act de identitate sau certificat de naştere; un raport medical care va conţine recomandarea pentru efectuarea tratamentului în strainatate, numai pentru cea de a doua situaţie; dosarul medical din care sa rezulte diagnosticul pacientului şi faptul ca serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat într-un interval de timp normal în nici una din unitaţile sanitare din România; confirmare scrisa din partea unitaţii sanitare din statul membru al UE din care sa rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical în perioada indicata de persoana solicitanta. În situaţia în care asiguratul îşi schimba reşedinţa va prezenta şi un înscris medical din care sa rezulte ca deplasarea nu aduce prejudicii starii de sanatate sau primirii tratamentului medical.

Daca cele doua condiţii sunt îndeplinite CNAS nu poate refuza eliberarea acestui formular. Pentru a construi un dosar medical de aprobare a formularului E112 primul pas este colectarea tuturor rapoartelor medicale şi traducerea lor în limba ţarii este se afla clinica; atât medicul din România cât şi cel din strainatate vor avea de completat anumite formulare. Daca sunteţi din Bucureşti, verificaţi daca sunteţi asigurat OPSNAJ sau CASMB - exista la fiecare instituţie un birou care preia aceste formulare -Departamentul de relaţii internaţionale.

Pentru cei care beneficiaza în Belgia de asigurarea medicala: atunci cînd se paraseşte teritoriul Belgiei (vacanţa, concediu), este bine sa aveţi formularul 112, care trebuie solicitat la mutualitate, cu minimum 2 saptamâni înainte de deplasare

 

 
        
Banner
Ianuarie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.7081
RON - TRY 0.7739

Utilizatori

We have 383 guests and 0 members online


Ghidul romanului in Belgia