Banner
Banner

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Protest la Bruxelles - solidari cu familia Bodnariu

Email Imprimare PDF
bodnariu
Peste 900 de romani care locuiesc in Belgia au fost prezenti sambata 9 ianuarie 2016 la protestul organizat de Biserica Baptista Betel in fata Ambasadei Regatului Norvegiei la Bruxelles, pentru sustinerea cauzei familiei Bodnariu. Timp de 4 ore manifestantii si-au aratat solidaritatea pentru aceasta familie prin intermediul mesajelor scrise, prin citirea unui Manifest adresat autoritatilor norvegiene, prin cantec, ruga, scandari si aplauze.
Protestul a inceput cu intonarea imnului Romaniei pe ritmurile unei mini-fanfare, a continuat cu rostirea rugaciunii Tatal nostru, dupa care au luat cuvantul organizatorii. « Suntem aici pentru a sustine cauza familiei Bodnariu, pentru a atrage atentia asupra abuzurilor care s-au facut in acest caz, pentru a cere dreptate si normalitate pentru familiile noastre » a spus unul dintre vorbitori.
Un altul a rememorat istoricul cazului Bodnariu si dorinta de a continua protestele pana la solutionarea pozitiva a cauzei. Si imnuri religioase s-au auzit in centrul Bruxelles-ului cu aceasta ocazie. Apoi din nou imnul Romaniei, de data asta prin vocile celor prezenti. In finalul intalnirii, manifestantii au semnat o Petitie de sprijin care va fi trimisa si Consiliului European de la Strasburg si au scandat : Bodnariu suntem noi, dati copiii inapoi !
Mesajele principale,  transmise in limbile romana, franceza, neerlandeza si engleza, au fost sintetizate in sloganuri ca : Norvegia, inceteaza sa mai rapesti copiii, Europa  de ce taci, cand Norvegia iti rapeste copiii, Dati copiii inapoi familiei, Stop Barnevernet, etc .
Protestul de la Bruxelles vine in urma confiscarii de catre Institutia de Protectie a Copilului din Norvegia a celor 5 copii ai familia Bodnariu. Acestia au fost luati din familie in data de 16 noiembrie 2015, in urma unui denunt facut de directoarea scolii unde invata fetita mai mare a sotilor Bodnariu. Aceasta invoca presupuse acte de violenta fizica si radicalism religios.
Cazul capata din ce in ce mai mult anvergura internationala, numeroase tari alaturandu-se familiei Bodnariu, pe motiv ca Barnevernet a actionat in forta, inainte de a efectua o ancheta, de a avertiza familia sau de a o asista in vreun fel.  Si autoritatile romane monitorizeaza acest caz, initiind la diverse niveluri o serie de demersuri pentru clarificarea acestei situatii, inclusiv pentru solutionarea cauzei in cel mai corect mod cu putinta.
(autor: Valeria Roman)
 
        
Decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Curs Valutar
RON - EUR 4.6478
RON - TRY 0.7641

Utilizatori

We have 127 guests and 0 members online